Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Adevăraţii suporteri duc până la moarte un singur crez

asu politehnicaSuporterii Stelei sunt într-o progresie uriaşă. De ce? S-au înmulţit simpatiile? Răspunsul e simplu: românul slab de înger preferă să ţină cu o echipă tare. Vedeţi cum e şi cu dragostea? Pe Ghencea deabia se adună 10.000 de suporteri iar pe Naţional Arena e plin.

Într-o ţară în care ipocrizia şi impostura ridică fantasme din hârtie creponată, Goran Mrakic, un sârb din Banat, dă consecvenţei aura EXCEPŢIONALISMULUI:

“Există destui iubitori ai fotbalului care se uită cu admirație la englezi, de multe ori pe bună dreptate. De câte ori nu ați auzit pe cineva spunând: Băi frate, la englezi nu-i ca la noi, ăia merg și la meciuri din liga a cincea, a patra sau a treia, sunt stadioanele pline. Ei sunt ceea ce sunt pentru că la Barnet, Bristol, Rochdale sau Chesterfield majoritatea suporterilor susțin echipa locală, nu pe Chelsea, Manchester United sau Liverpool. Poate să-și aducă City 20 de șeici și cei mai buni jucători din lume, pentru că fanul lui Ebbsfleet din liga a cincea va ține până la moarte cu acea echipă, indiferent dacă va promova sau nu vreodată, iar copiii lui vor fi educați în același spirit. Fanii lui Millwall, de exemplu, sunt complet dezinteresați de succesele europene ale lui Tottenham, Arsenal sau Chelsea, și e cât se poate de firesc să fie așa. La noi însă există destui pudibonzi care strâmbă din nas la pomenirea eșaloanelor inferioare, de parcă în afară de liga mizeră a lui Mitică nu ar exista fotbal. Și noi ne dorim să creștem și să promovăm, dar nu cu prețul rușinii și al pierderii complete a identității. Dacă oamenii care se consideră competenți și potenți financiar nu au reușit să ne ofere fotbalul pe care îl dorim, am hotărât să ni-l facem singuri. Vorba cântecului: Voi ce-ați luptat sub alte steaguri, acum aveți și voi un steag.

În urmă cu o lună un grup de 20 de poliști a făcut deplasarea la Roma, pentru meciul Lazio-Borussia MG. Cum e să faci pasul de pe Olimpico din capitala Italiei pe Vicente Calderon din Liebling, având în vedere că echipa locală s-a numit o perioadă Atletico? Aur curat, cum ar spune unii pariori când îți arată biletul pe care l-au compus cu migală!”

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.