Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ada Kaleh, cetatea de sub ape

Pe timpul Imperiului Habsburgic, i se spunea Carolina. Pentru cetatea ei Vaubain. Turla bisericii catolice a fost transformată de turci în minaret. În urma Păcii de la  insula trebuia să fie scufundată. Otomanii au turcit locul. Cocoşul se auzea în patru ţări. După pactul de la Trianon, a ajuns în posesia Regatului Român. Dacă nu ştiţi cum se făcea sugiucul, ce gust avea dulceaţa de trandafiri, rahatul sultanului, ce spunea legenda sfântului Miskin Baba din Buhara, care e secretul chiparoşilor nu mai căutaţi. Comuniştii au minţit când au spus că mută valorile ei pe insula Şimian. Pentru că în memoria timpului trebuia să poarte un nume. A rămas ADA-KALEH. Gibraltarul Dunării e sub ape.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.