Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

A plecat un Domn. Mircea Ciumara

Mircea Ciumara s-a stins discret. Avea doar 68 de ani. L-am cunoscut prin anii 1990 în sediul PNŢCD. Avea o statură impozantă. Nu doar pălăria îi ridica ţinuta. Vorba aşezată, gravă, verbul aprins, ştiinţa de carte, toate l-au recomandat ca pe un domn al politicii. A fost ministru de finanţe şi apoi al industiriilor. În 1997 mi-a propus să-i conduc ministerul cu o mână de fier. A trebuit să-l refuz. Învăţasem deja de la Corneliu Coposu să nu doresc demnităţi publice. L-am revăzut pe Aleea lui Vociulescu din Parcul Tineretului, anul trecut. Ştiind că e Director general al Institutului Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române, l-am întrebat cum vede ieşirea din criză. Mi-a replicat sec şi tăios: voi tinerii trebuie să găsiţi soluţii. Nu ştiam de suferinţa sa. 

Ana Maria, îngerii să-ţi fie aproape.

Dumnezeu să-l pună în stânga lui Corneliu Coposu! La dreapta sunt mulţi…

Taguri:

Articole asemanatoare

Commentarii (4)

 1. Jan 15, 2012

  Laila Onu

  Un gand pios pentru Mircea Ciumara. In 1997, cand am primit trei microbuze de la clubul Rotary din Elst, Olanda pentru primul nostru centru de zi, ni s-a cerut sa platim 8000 $, taxa de drum, faimoasa taxa a dlui Basescu. Fordul facuse reducere de 50% la cumpararea microbuzelor si statul roman voia sa platim taxa de drum pe valoarea de catalog. Am scris dlui Basescu, fara rezultat. Singurul care ne-a ajutat a fost Mircea Ciumara, pe atunci ministru de finante: a redus la jumatate suma pe care a trebuit sa o platim. Pentru ca Rotary International si Rotary Elst nu puteau plati taxe catre statul roman ( cheltuieli neeligibile), un prieten rotarian din Elst ( la anul va fi guvernatorul districtului olandez) a platit din banii lui aceasta taxa si noi am putut asigura transportul persoanelor cu dizabilitati la centru de zi. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mircea Ciumara!

 2. Jan 15, 2012

  Dan Mircea Enescu

  Dumnezeu sa-l ierte!
  L-am cunoscut. Mi-a facut o impresie placuta si puternica. A venit la Bacau impreuna cu Serban Sandulescu si Radu Vasile prin 1994 sau 95 la o intilnire pentru promovarea ideilor si principiilor economice ale PNTCD. In timpul campaniei din 1996 a venit din nou singur pentru sustinerea candidatilor nostri. Dintre toti econonistii care ii avea PNTCD-ul in anii 90 (Mircea Ciumara, Ulm Spineanu, Serban Sandulescu si Radu Vasile) a mai ramas Radu Vasile care nu mai este membrul nostru.

 3. Jan 15, 2012

  Ziua lui Eminescu

  […] la  inaugurarea Gradinii Valorilor Romanesti. Ma alatur cuvintelor lui Marius Ghilezan de aici. | | | | | | Legaturi (via Technorati):Corrupt Cop Rebuked — Citizens Win, Right? […]

 4. Jan 16, 2012

  Colegiul 8 » Ziua lui Eminescu

  […] la  inaugurarea Gradinii Valorilor Romanesti. Ma alatur cuvintelor lui Marius Ghilezan de aici. AKPC_IDS += […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.