lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

A plecat un Domn. Mircea Ciumara

Mircea_Ciumara_Sorin_Dimitriu

Mircea Ciumara s-a stins discret. Avea doar 68 de ani. L-am cunoscut prin anii 1990 în sediul PNŢCD. Avea o statură impozantă. Nu doar pălăria îi ridica ţinuta. Vorba aşezată, gravă, verbul aprins, ştiinţa de carte, toate l-au recomandat ca pe un domn al politicii. A fost ministru de finanţe şi apoi al industiriilor. În 1997 mi-a propus să-i conduc ministerul cu o mână de fier. A trebuit să-l refuz. Învăţasem deja de la Corneliu Coposu să nu doresc demnităţi publice. L-am revăzut pe Aleea lui Vociulescu din Parcul Tineretului, anul trecut. Ştiind că e Director general al Institutului Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române, l-am întrebat cum vede ieşirea din criză. Mi-a replicat sec şi tăios: voi tinerii trebuie să găsiţi soluţii. Nu ştiam de suferinţa sa. 

Ana Maria, îngerii să-ţi fie aproape.

Dumnezeu să-l pună în stânga lui Corneliu Coposu! La dreapta sunt mulţi…

Taguri:

Commentarii (4)

 1. Jan 15, 2012

  Laila Onu

  Un gand pios pentru Mircea Ciumara. In 1997, cand am primit trei microbuze de la clubul Rotary din Elst, Olanda pentru primul nostru centru de zi, ni s-a cerut sa platim 8000 $, taxa de drum, faimoasa taxa a dlui Basescu. Fordul facuse reducere de 50% la cumpararea microbuzelor si statul roman voia sa platim taxa de drum pe valoarea de catalog. Am scris dlui Basescu, fara rezultat. Singurul care ne-a ajutat a fost Mircea Ciumara, pe atunci ministru de finante: a redus la jumatate suma pe care a trebuit sa o platim. Pentru ca Rotary International si Rotary Elst nu puteau plati taxe catre statul roman ( cheltuieli neeligibile), un prieten rotarian din Elst ( la anul va fi guvernatorul districtului olandez) a platit din banii lui aceasta taxa si noi am putut asigura transportul persoanelor cu dizabilitati la centru de zi. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mircea Ciumara!

 2. Jan 15, 2012

  Dan Mircea Enescu

  Dumnezeu sa-l ierte!
  L-am cunoscut. Mi-a facut o impresie placuta si puternica. A venit la Bacau impreuna cu Serban Sandulescu si Radu Vasile prin 1994 sau 95 la o intilnire pentru promovarea ideilor si principiilor economice ale PNTCD. In timpul campaniei din 1996 a venit din nou singur pentru sustinerea candidatilor nostri. Dintre toti econonistii care ii avea PNTCD-ul in anii 90 (Mircea Ciumara, Ulm Spineanu, Serban Sandulescu si Radu Vasile) a mai ramas Radu Vasile care nu mai este membrul nostru.

 3. Jan 15, 2012

  Ziua lui Eminescu

  […] la  inaugurarea Gradinii Valorilor Romanesti. Ma alatur cuvintelor lui Marius Ghilezan de aici. | | | | | | Legaturi (via Technorati):Corrupt Cop Rebuked — Citizens Win, Right? […]

 4. Jan 16, 2012

  Colegiul 8 » Ziua lui Eminescu

  […] la  inaugurarea Gradinii Valorilor Romanesti. Ma alatur cuvintelor lui Marius Ghilezan de aici. AKPC_IDS += […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.