Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Regina Ana – 88 de ani!

18 septembrie 2011
Regina Ana a împlinit frumoasa vârstă de 88 de ani. Azi îi spunem La mulţi ani, Majestate!
Mai mult decât o aristocrată a spiritului, din genealogia regilor Franţei şi Angliei ,a trăit mai mult de jumătate de secol alături de iubitul său soţ şi Rege. Nu a abdicat de la condiţia sa seniorală, chiar dacă real-politik-ul descoronant de la noi nu i-a permis măcar o zi să Domnească, nu să guverneze.
Cum ar fi arătat azi o zi violetă, în care Regina Ana s-ar fi plimbat pe Calea Victoriei în adulaţia sutelor mii de români? Într-o caleaşcă regală sub o mare înfloritoare? A unei Românii care a biruit. Ceasurile, vremurile, blestemele. Dar n-a fost o zi de glorie.
În Palatul Elisabeta a sărbătorit alături de cei dragi, de copiii ei care sunt tot atât de români ca şi noi.
Cum ar fi arătat azi România cu o Regină melomană, cititoare de cărţi, iubitoare de oameni care iradiază bunătate şi spiril regal? Poate că ne-am fi înjurat mai puţin şi ne-am fi lăudat mai mult. Eram şi noi vasalii dinastiilor domnitoare ale Europei. Aşa suntem vasalii bunului plac al unui sartrap care nu iubeşte pe nimeni. Popor fără de noroc.

Recomand Maxilarul inferior, cartea Doinei Uricariu, câştigătoarea Premiului cititorilor Observatorului cultural, un dialog fluviu cu Ana de Bourbon Parma.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.