lugi di Maio

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Casele lui Ion Mihalache se vând cu 45.000 Euro

Casele fruntaşului ţărănist Ion Mihalache din Dobreşti au ajuns să fie vândută pe nimic. Pe site-ul de imobiliare tocmai.ro, rudele ilustrului conducător al Partidului Ţărănesc şi primul om politic din România care a avut o viziune privind societatea rurală vor să cedeze drepturile litigioase pe incredibila suma de 45.000 de Euro.  Şirul întreg de procese i-a dus pe urmaşii săi la disperare.

Două imobile, unul din 1882 cu zece încăperi şi unul din 1928 compus din şapte camere, un teren de 3000 mp, inconjurat cu gard de lemn, porţi mari, sculptate, o grădină în trepte bazin apă, toate la o sumă derizorie.

Probabil că acesta esze preţul corect al istoriei. Atât e cota de piaţă a unui trecut de glorie şi de suveranitate. Ce vremuri mici trăim… De boască. Şi ţara e brăzdată de palate cu turnuleţ, suntem pe primul loc în Europa de est la vânzări de Ferrari, avem cel mai scump stadion, raportat la numărul de scaune şi atâta gheaţă în suflete. Mi-e frig în plină vară.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Sep 22, 2011

    Gabriel

    Câtă dreptate ai! Şi, totuşi, ce puţini sunt cei care suferă de frig în această vară a îngheţului spiritual care ne împietreşte sufletele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.