Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Arhiva November 30, 2011

A plagiat Steve Jobs? Doesn’t matter

“Steve Jobs n-a inventat lucruri, ci a îmbunătăţit unele existente deja,” scrie mai tânărul confrate Cristian Bândea, pe ‘oxpublica, într-un comentariu de luat în seamă. De acord cu el, lucrurile se reinventează. Chiar dacă nu este un perpetum mobile, lumea este în mişcare. Ce aş vrea să adaug e că dreptul de autor a apărut târziu în Europa, odată cu revoluţia industrială.

Înainte de mijlocul secolului XlX, nimeni nu punea în discuţie originalitatea vreunui text, producţie literară sau artistică. Ceea ce numim noi azi dreptul de autor. Înaintea lui Leonardo da Vinci, Aristotel inventa principiile mecanice. În toată istoria sa, omenirea a încercat să-şi explice zborul.

Ar mai fi rămas falit Rembrandt, inventatorul litografiei, dacă Gutemberg nu inventa tipografia?

Savanţii, în faza obişnuită a cercetării lor, nu urmăresc să verifice afirmaţiile fundamentale ale teoriilor lor, ci cercetează în cadrul unei paradigme sau program de cercetare neverificat, care le arată căi de a rezolva acele necunoscute care sunt conţinute în paradigmă.

Conrad Haas, artileristul din Sibiu, a inventat racheta în trei trepte, folosită azi de americani pe Cape Canavaral, fără a menţiona inventatorul. Şi acesta s-a inspirat din pirotehniştii chinezi.

Exemplele sunt multe. Mulţumesc tânărului Cristian Bândea pentru că pune în discuţie acest subiect. Nu Mercedesul a  inventat roata, Deimler Benz a perfecţionat-o.

Peace, outside the box

În lipsă de argumente, opoziţia Proiectului de la Roşia Montană calomniază pe Respect Roşia Montană. Deontologia profesională impunea citarea unor surse. Pentru ca diversiunea să se amplifice, continuarea o găsiţi şi pe Think outside the box. Folclorul naşte folclor: citeşte