OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

15 ianuarie 2012 – Filmul unei diversiuni de proporţii

protest

ora 23:15: de la Spitalul de Urgenţă se anunţă: Petre Nechita are traumatism cranio-cerebral.

ora 23:10: Enache, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, anunţă că sunt 26 de persoane reţinute. “Nu avem toate datele!” zice la tv. Şi închide telefonul, telefon plătit din banii noştri.

ora 23:03: Şeful galeriei lui Steaua spune că nu recunoaşte printre protestatari băieţi din Peluza Nord.

ora 23:00: Petre Nechita, reporterul Antenei 3, este bătut cu lanţuri de ultraşi. Aer irespirabil. Fum, apă şi garduri rupte.

ora 22:45: Unele voci afirmă pe facebook că Gigi Neţoiu, un om de afaceri apropiat oricărei puteri politice, controlează galeria “Cătălin Hâldan” a lui Dinamo.

0ra 22:40: Se aprind cauciucuri în Piaţa Unirii. De unde au apărut? Apare maşina pompierilor. Tunuri de apă sunt îndreptate spre protestatarii dinspre Unirii. Autorităţile par că nu vor să rezolve conflictul.

ora 22:40: în Piaţa Universităţii o mie de oameni protestează paşnic. Majoritatea jandarmilor păzesc carosabilul din Piaţa Universităţii, iar înspre Unirii se dau lupte grele cu ultraşii. Ciudat, nu au însemne de cluburi. Toţi parcă seamănă între ei. Au glugi pe cap şi fulare la gură. Cine are interes să nu fie potoliţi cei din urmă? Oare nu e ceva ce pute?

Un singur amănunt: niciunul dintre provocatorii de la Ministerul de Interne din 13 iunie 1990, care au incendiat MI, nu a fost arestat. O simplă coincidenţă. Cineva scrie pe fb că în Franţa este o modă ca guvernanţii să se folosească de ultraşi pentru a compromite demonstraţile paşnice.

ora 22:30: unui tânăr i s-a secţionat piciorul.

ora 22: 14: trei jandarmi răniţi.

ora 21:30: lupte grele dintre jandarmi şi ultraşi. “O complicitate greţoasă” Victor Ciutacu.

ora 20.30: Crin Antonescu cere simpatizanţilor USL să participe paşnic la manifestările de stradă din aceste zile din ţară.

ora: 19:45: Violenţe incredibile ale ultraşilor împotriva jandarmilor. Aceştia sunt împinşi spre Piaţa Unirii.

ora 19: 30: Ionuţ Poenaru, liderul studenţilor din Regie, anunţă venirea a 300 de studenţi în Piaţa Universităţii.

ora16:00: Un grup de tineri ciudaţi cu fulare la gât stau izolaţi de ceilalţi protestatari. Se pun primele întrebări cine sunt aceştia.

ora: 15:00: Reporterii Antenei 3 anunţă public că există informaţii că dinspre Unirii vor veni ultraşi cu gânduri de violenţă. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei spune că nu are cunoştinţă despre aşa ceva.

ora 16:00: Peste 2000 de manifestanţi paşnici în Piaţa Universităţii. Oameni de toate categoriile sociale, pensionari, mame cu copii, tineri.

Taguri: , , ,

Commentarii (6)

 1. Jan 15, 2012

  eu

  ” Cineva scrie pe fb că în Franţa este o modă ca guvernanţii să se folosească de ultraşi pentru a compromite demonstraţile paşnice.” Asa este, dar adevaratii specialisti in domeniu sunt grecii si dupa cate vad romanii de la cei mai buni au invatat …..

 2. Jan 16, 2012

  Dan

  Diversiunea a reusit: televiziunile , dornice de scandal(= reting?) uita in anonimat adevaratul miting urmarind si dezbatand actiunile huliganice(le cui?). Mai apare si cate un domn Prigoana(ca e mai multi) care isi inchipuie ca-si manipuleaza cocalarii: mitingul este indreptat asupra intregii clase politice iar ceea ce se intampla acum alunga vre-o 300000(!) de turisti straini din Bucuresti In rest, este de acord ca partidul n-a comunicat corespunzator iar el se mir doar ca protestele (care n-au ce cauta in an electoral) au loc atat de tarziu(sic).

 3. Jan 16, 2012

  Lia Epure

  Marius,la Timisoara inca nu au indraznit,dar sunt disperati! Se plimba ca disperatii printre noi,fotografiaza,filmeaza,cred ca habar nu au ce divesrsiune ar merge la noi…..Cu Timisoara,desigur,stii,nu e la fel de simplu…..

 4. Jan 16, 2012

  Rizea-manea Marius

  La ora 18,in direct la A3,purtatorul de cuvant al jandarmeriei anunta ca au informatii ca in piata Unirii se concentreaza elemente cunoscute a fi cu probleme ale unor galerii de fotbal Bucurestene si chiar ale unora din alte orase orase ca Ploiesti ….

 5. Jan 16, 2012

  Marlene

  Daca as fii jurnalist de investigatii m-as duce pe Soseaua Odai si as intreba vecinii Scolii SRI ce “miscari de trupe” au fost noaptea trecuta!!!
  Su fiindca vorbim de “studentii” aceleiasi institutii ar fi interesant de stiut cati dintre ei au participat la recensamant!?

 6. Jan 16, 2012

  George G Asztalos

  Interesantă cronică Marius. În mai toate țările UE lucrurile merg spre bine numai la noi din rău în mai rău. De obicei pe la noi gura de aer vine doar înainte cu două-trei luni de alegeri. Atunci se trezesc politicienii că sunt al naibii de mărinimoși. Altfel taie și spînzură din motive numai de ei știute, de regulă în folosul sponsorilor lor, elitele financiare, jupînii zilei care își consolidează interesele. Așa se trezește orice guvern care implementează austeritate cu proteste și violențe de stradă, cu sabia demisiei deasupra capului și declarații de intenție total neinspirate. După valul de proteste din Grecia urmează la rînd românii, aduși la sapă de lemn atît de criza economică mondială cît și de un guvern de incompetenți, neînstare să scoată țara la cale. Cînd ajunge, AJUNGE! Atenție la acest pasaj care trebuie corectat: ”unui tânăr i s-a sancţionat piciorul”. Poate i s-a secționat. În rest, PE EI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.