captain

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

bear

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S&P

“Accident aviatic” pe Wall Street. O aşchie a ajuns şi la Bucureşti

Bursele europene au fost afectate după crahul de pe Wall-Street. Inclusiv cea de la Bucureşti, care a deschis cu un -3%. Indicele S&P 500 (un barometru al creşterii economiei americane) a pierdut aproape zece procente în mai puţin de o citeşte

Gaina 0

Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?

Irma-neni e încă o femeie în putere. Are grijă de gospodăria sa dintr-un sat din Harghita. Copiii-s duşi în Germania la muncă. Creşte găini de ouă. Acum nu mai are decât 80 de găini. Ouă mai puţine dau iarna.

Nero

Gărzile pretoriene au provocat căderea Romei

Churchill avea o vorbă: “Învață istoria. În istorie sunt toate tainele politicii.” Poate că Dragnea a citit mai mult decât a spus…. Sfârşitul Republicii l-a găsit la conducerea statului roman pe Augustus, cel care s-a autoproclamat Princeps (cel dintâi), fără citeşte

10 teme pentru a avea succes în business-ul online

cum sa cresti pe google

Previziunile de afaceri arată că ecommerce-ul va exploda şi la noi în următorii ani. Dacă ai un magazin online sau un site de produse sau de servicii, e momentul să-ţi faci un check-list.

10 paşi cruciali pentru valorificarea tendinţei de dezvoltare:

1. ATENŢIE LA TARGET. Pentru a accede în primele poziţii pe google, acolo unde caută clienţii produsele, trebuie să ai o prezenţă constantă şi de prestigiu. Un SEO bun al site-ului nu e destul. Mai trebuie să ai “nenoricitele” de backlink-uri, pe care le obţi din site-uri cu ranking mare, de peste 4.

2.  CONŢINUT DE CALITATE. Informaţii relevante despre produsele tale. Fotografii atractive, menite să atragă privirea audienţei. Misiunea organizaţiei să fie clară. Politica de retur. Descrierea calităţii şi a valorii adăugate e un plus. Lăsaţi loc de feedback. Nu ştergeţi comentariile negative.

3. CAPCANELE INTERNETULUI. Afacerea online se naşte şi moare pe internet. Aveţi mare grijă să nu încălcaţi regulile google. Algoritmii colosului american judecă mai aspru decât consumatorii obişnuiţi. Atenţie la clone. Nu încercaţi să păcăliţi. Google penalizează copy-paste-ul. Dacă vă faceţi trei domenii pe acelaşi subiect folosiţi conţinut diferit.

4. ÎNCĂRCARE RAPIDĂ. Sub cinci milisecunde. Amazon.com a raportat o creştere de un procent la fiecare reducere cu o milisecundă de încărcare a site-ului. Oamenii sunt foarte pretenţioşi. Nu au răbdare.

5. REŢELE SOCIALE. Cel mai facil mod de a comunica despre produse şi servicii este prin intermediul facebook, google+, twitter, instagram. Nu uita că doar zece la sută dintre cei care ţi-au dat like la pagină văd materialul de promovare, o mică şmecherie care te pune să plăteşti reclamă.

6. RECLAMA PLĂTITĂ. În România publicitatea totală pe net e cam de 60 de milioane de euro pe an. Jumătate “haleşte” google-ul prin adwords. Dacă ai produse ieftine nu-ţi scoţi banii. Nu uita că preţul Coca&Cola e format din 90 la sută costuri de marketing şi doar 10% compoziţia alimentară. Cel mai bine e să-ţi angajezi o firmă de consultanţă pentru o strategie de atragere de link-uri de pe bloguri cu relevanţă. Investeşti la început o mie de euro dar te poziţionezi în trei luni în motoarele de căutare.

sfaturi pentru pescari7. INVESTEŞTE ÎN APLICAŢII MOBILE. Viitorul internetului nu e pe google, ci pe smart-mobile. Dacă vrei ca business-ul tău să reziste în timp ai o paletă largă de opţiuni pentru aplicaţii mobile către un public dedicat. Cu cât eşti mai rapid, cu atât vei fi câştigător.

8. PROMOŢII LA PRODUSE ŞI SERVICII. Românii se dau în vânt după mochangeală. E o strategie bună de marketing, care pe moment nu-ţi aduce mari câştiguri, dar îţi readuce clienţii. Ăsta-i câştigul. Ce te costă să oferi un masaj gratis dacă eşti maseur? Omului îi plac lucrurile gratis. El le povesteşte. World-by-month.

9. NEWSLETTERE. Obţinerea cât mai multor adrese nu e numai un scop în sine, ci şi un mod de a comunica clientelei noile produse. Lăsa-ţi un loc de chat online.

10. PLANIFICARE STRATEGICĂ. Orice afacere trebuie educată, crescută şi trimisă în lume cu haine curate şi batiste elegante. Nu ştii cum să-ţi faci asta, dă-mi un semn! Aici.

 

 

 

Taguri: , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.