Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

1 Decembrie va aduna la Alba Iulia doar eco-anarhiștii și frustrații politici. Hai cu10 Mai!

Alba-Iulia s-a pregătit în zadar pentru ziua națională. Bucureștiul a luat frișca. Templul reîntregirii neamului românesc, cu o cetate în stil Vauban, recent reabilitată, unde Iuliu Maniu a decretat Unirea fără ”condițiuni”, nu va avea oaspeți de marcă de 1 Decembrie.Deși administrația locală este condusă pe toată linia de PD-L, atât primăria, cât și Consiliul Județean au organizat sindrofii de mediocre respirații patriotice. Nu înțeleg de ce nu participă PNȚCD, singurul partid legitim să-și asume momentul de profundă schimbare a istoriei naționale. Că Vasile Blaga stă acasă pot înțelege. Nu are nimic în comun cu patriotismul luminat. Guvernul nu a alocat nicio sumă din bugetul public pentru manifestările din fața Catedralei Reîntregirii. Casa Regală Română, nu numai simbolic legată de Actul Unirii, dar și ereditar princiar moșteniotare, a preferat să organizeze o ceremonie între Gara Sinaia și Gara de Nord cu trenul regal. Dacă Victor Ponta nu s-a implicat în organizarea evenimentelor de la Alba-Iulia, Crin Antonescu a renunțat pe ultima sută de metri. Avea șansa unei întâlniri cu eco-anarhiștii pe care involuntar îi reprezintă în Parlament. Cel puțin în cazul Proiectului Roșia Montană cântă pe aceeași strună. Decât o susținere din umbră a parangehillor cu peturi și butaforii dansante, mai bine am fi fost martorii unor îmbrățișări  la vedere, ca să ne știm și noi faliții noștri. Prin spațiile sacre ale Albei-Iulii vor defila, de 1 Decembrie, toți frustrații politicii românești: Mihai Răzvan Ungureanu, Eugen Tomac (era să zic Potomac), alături de eco-anarhiștii care protestează contra Roșiei Montane și a gazelor de șist.

După scrisoarea publică adresată că de Călin Potor ministrului de interne Radu Stroe, prin care îi solicita ”să ia act de instigările la proteste de stradă şi manifestări care nu au legătură cu sărbătoarea ce va avea loc la 95 de ani de la Marea Unire din 1918,”jandarmii sunt în alertă. ”Consider că autorităţile abilitate ale statului român trebuie să oprească din faşă acest gen de activităţi ostile, care nu vor face altceva decât să producă dezordine şi să tulbure momentele de bucurie pe care vor să le trăiască zecile de mii de români care vor veni la Alba Iulia pentru a sărbători Unirea şi a se simţi români în România”, se precizează în apelul parlamentarului liberal.

Ca urmare, autoritățile locale s-au pregătit să izoleze grupurile anarhice, astflel încât Sărbătoarea Națională să nu fie întinată de simboluri străine neamului românesc.

Cred că se întrunesc condițiunile revenirii la ziua de 10 Mai, ca Ziua Națională a României. Pe unde se mai ascunde în Parlament inițiativa legislativă?

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Nov 29, 2013

    Vasile

    Nu trebuie ponegrita aceasta sarbatoare, trebuie sa ii opreasca cumva pe acesti indivizi care pricum nu au nici o legatura cu Rosia Montana, ei nu au investit nici intr-un loc din tara aceasta, nu au ajutat comunitatea, nu stiu decat sa instige poporul la violente si injurii.Of,of, nu mai stii ce sa faci, ca sa scapi de datorii cat de cat,si te trezesti ca vin niste asa zisii Salvatorii , care nu fac decat sa ne strice si SARBATOAREA NATIONALA A ROMANIEI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.