Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Văru Jan anunţă sfârşitul liberalismului

Întotdeauna m-am întrebat de ce se duc bătălii interminabile prin sediile PNL pentru posturi de miniştri sau şefi de deconcentrate? Ce om zdravăn la cap îşi dă un post de manager la o firmă bună pe un salariu mult sub cinci sute de euro la stat? Iată că răspunsul vine ca la ping-pong de la Varujan Vosganian, “liberalul” care de-o viaţă trăieşte prin  stipendii de la stat. Văru Jan anunţă sfârşitul liberalismului.

O vorbă din managementul politic spune că atunci când n-ai idei pui taxe.

Nicolae Manolescu visa odată să fie un candidat al dreptei la preşedinţia României. De atunci a eşuat în fel de fel de sinecuri.

Iată că marii liberali Manolescu şi Vosganian încearcă să-şi acopere incompetenţa managerială de la Uniunea Scriitorilor din România prin impunerea unei taxe de timbru pentru cărţile noi apărute. Prin aceşti bani colectaţi de la edituri vor să plătească deplasări prin străinătate, pensii de merit şi alte coterii scriitoriceşti. ce să mai vorbim că o carte electronică are TVA de 24 %, unde se va aplica timbrul?

Dintr-o anumită jenă stilistică sau ruşine de ruşinea lui nu am scris că UFD-ul său, care plimba cămăşi albe pe Magheru în anii 2000, lua bani parlamentar cu parlamentar de la Sorin Ovidiu Vântu. Nici nu am scris despre cum se cară damigene şi miei la Uniune de către aspiranţi. Ce se întâmplă la USR e cea mai comunistoidă formă de organizare. Au pierdut contractul cu celebrul Cazino, au fost daţi afară din Casa Monteoru, sprijină financiar reviste care nu apar în nicio dugheană. Părerea mea e că trebuie desfinţată.

Am refuzat întotdeauna să fiu membru al Uniunii Scriitorilor din România, deşi am opt cărţi publicate. Situaţia nu e deloc liberală.  Eu din drepturile de autor câştig  0,70 de lei pe o carte (asta după plata taxelor către stat), iar USR 1 leu din cartea scrisă de mine pentru care Uniunea n-a făcut nimic.

Decât aşa liberali mai bine lipsă. Şi mă mai întreabă lumea de ce critic PNL, partid în care am crezut şi am fost membru activ încă din ianuarie 1990.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.