Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Vlad Moisescu: “Vrem să avem o Constituţie pentru români, nu pentru politrucii şi puşcăriabilii lui Crin Antonescu”

În opinia lui Vlad Moisescu, președintelui Consiliului Director al IRL, cea mai gravă consecinţă prevăzută de revizuirea Antonescu a Constituţiei o reprezintă distrugerea echilibrului între puterile statului, prin plasarea Parlamentului (în fapt, a parlamentarilor) deasupra celorlalte puteri în stat, executivă şi judecătorească. „Printr-un artificiu şmecheresc, Comisia de revizuire a rescris articolul 61 alineatul 1 conferindu-i Parlamentului rolul de organ suprem al poporului român, forul de dezbatere şi de decizie al naţiunii. În ce constă şmecheria? În eliminarea caracterului reprezentativ al Parlamentului (până acum, Parlamentul era definit ca organ reprezentativ suprem). Şi, mai ales, în introducerea sintagmei „for de dezbatere şi de decizie al naţiunii”. Consecinţe: pe viitor, Parlamentul nu va mai fi doar organ legislativ, ci şi o autoritate al cărei punct de vedere va fi impus, din oficiu, în faţa oricări alte autorităţi care ţine de alte puteri ale statului”, a explicat Vlad Moisescu. El a precizat că, în acest fel, Curtea Constituţională va deveni o instituţie golită de sens şi atribuţii, iar Justiţia şi instituţiile de integritate morală vor fi legate de mâini şi de picioare, pentru că nimic nu-i va mai putea obliga pe parlamentari să pună în aplicare o hotărâre a unei instanţe. „Parlamentarul cu probleme penale devine, prin Constituţia al cărei părinte vrea să fie Crin Antonescu, un privilegiat al societăţii româneşti. Dacă aberaţia al cărei vârf de lance este Crin Antonescu va intra vreodată în vigoare, atunci vom fi în situaţia în care majoritatea parlamentară va putea decide că albul e negru, că un ticălos e un om cinstit, că legea gravitaţiei nu se aplică în România. Şi nici o instituţie a statului nu va avea autoritatea de a bloca nebunia parlamentară”, consideră președintele Consiliului Director al IRL.

În cazul adoptării Raportului, IRL va boicota Referendumul pentru Constituţia Antonescu. Unul dintre părinţii spirituali ai devenirii antonesciene, Vlad Moisescu, declară: “Vrem să avem o Constituţie pentru români, nu pentru politrucii şi puşcăriabilii lui Crin Antonescu”

 

 

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.