Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Vită cu ananas

De parcă n-ar fi destule vită în parlament, la “Ora Regelui” nu se poate servi decât un meniu regal. Vita cu ananas se prepară relativ simplu. Pentru două porţii ai nevoie de jumătate de kilogram de muşchi de vită, o rădăcină de ghimbir, o cutie de mazăre, patru foi de salată, zece roşii cherry şi frunze de pătrunjel.

Se bat feliile de muşchi cu ciocanul de carne. Se sărează domol şi se pun într-un baiţ de miere, vin şi oţet, timp de 10-20 de minute. La foc mic se încinge grătarul. Separat, într-o tigaie se căleşte ceapa verde şi ghimbirul trecut prin răzătoare. Apoi se adaugă cubuleţele de ananas.

Pă grătarul încins, se pun două linguriţe de unt şi peste feliile de carne. După ce sunt prăjite pe ambele părţi se adaugă în sosul de ananas şi ghimbir. La sfârşit se adaugă frunzele de pătrunjel.

Separat se fierbe puţin mazărea.

Se pun în farfurie şi se cinstesc regal oaspeţii. Ca la Palat.

 

 

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.