Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Vin americanii!!!

Bunicii noştri s-au prăpădit aşteptându-i pe americani, care iată vin după 70 de ani. Priviţi entuziasmul mulţimii. Populaţia din fostul bloc răsăritean, într-o proporţie covârşitoare anti-sovietică, are şi motiv. Cei cincizeci de ani de comunism au lăsat răni adânci.

Anul trecut am scris o poveste pentru un festival de teatru alternativ la Iaşi despre Pisica albastră, venită din vremea Ecaterinei a ll-a Rusiei. Nu ştiam de ce tinerii nu voiau să o publicăm. Târziu, mi-au mărturisit că ei sunt anti-ruşi. M-am bucurat, în loc să mă întristez că nu mi-au rostogolit povestea.

Dacă tinerii est europeni sunt anti-ruşi e sem că familiile noastre au construit o baricadă de rezistenţă durabilă. Doctrina de apărare a Europei, fundamentată acum 30 de ani de politologul american de origine poloneză Zbigniew Brzezinski, prevede un coridor de securitate de la Marea Baltică la Marea Neagră, trecând prin Ucraina. Nu vă fie teamă că americanii sunt cei mai pragmatici şi mai consecvenţi aliaţi militari.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.