Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Vedeţi, de ce nu am votat USL?

Nu mai demult decât toamna anului trecut, înainte de alegerile parlamentare, mulţi dintre prietenii mei îşi construiau cămări pentru a burduşi laptele şi mierea ce urma să curgă după ce USL ajungea la putere. Ca unul care cunosc saloanele de partid, nu doar din spaţiul în care se schimbă perucile şi se cosmetizează chipurile, ci şi din holurile largi în care se plimbă papioane şi tablete, neînsufleţite, am spus cu predicat: “Eu nu vreau să schimb hoţii lor, cu hoţii noştri”.

Iată că acum, odată săvârşit asaltul asupra statului de drept (prin impunerea supraimunităţii parlamentarilor, a încercării de amnistie a borfaşilor, prin legalizarea şpăgilor – primarii şi demnitarii vor putea plăti amenzi dacă fură sub 500.000 de Euro – şi prin reintroducerea scandaloasă în Codul Penal a “probei verităţii”, de fapt o obligare prin lege a jurnaliştilor de a-şi publica sursele, în contradicţie cu toate acordurile internaţionale)  poate îmi dau dreptate dacă nu au Orbul găinilor.

investitii straineVedeţi de ce vrea Vestul şi Departamentul de Stat coabitare? Imaginaţi-vă cum ar fi arătat România în care nimeni să nu le mai dea peste bot aleşilor, că ar fi instituit furăciunea ca politică de stat, şi şi-ar umple insulele de euroi, nu de tablele de porunci.

Şi acum îi mai întreb pe naivi dacă sunt mulţumiţi de ce li se întâmplă, cum li se pun dijme şi pe purtatul ştrumfilor prin cămările goale de bunătăţi, dar încă pline de speranţe şi nu mă lămuresc deloc de ce nu le răstoarna masa de promisiuni în cap.

Nu pricep de ce nu iese nimeni în stradă să apere statul de drept, ajuns preş la uşa bastarzilor comunişti, ce au pus ghiara din nou pe putere cu ajutorul pitpalacilor liberali, care se mulţumesc cu grăunţe.

Unde e spiritul de frondă?

Românii ies în stradă doar la îndemnul anarhiştilor din legiunile străine?

N-aş vrea ca prietenii mei să îngroaşe rândurile “idioţilor utili.”

 

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.