Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

# Unitisalvam Roşia Montană: “Neam înfrânt!”

Aproape o mie de suflete din  Munţii Apuseni vor avea un Paşte mai puţin fericit, în urma disponibilizărilor în masă de la RMGC. Canadienii au pregătit oamenii, i-au instruit, i-au învăţat cum se face o mină modernă, dar ei nu sunt o casă de binefacere. Acum când grupul hipicborean  #unitisalvam se pregăteşte de un nou miting trebuie să ştie că şi datorită bătutului peturilor lor în asfalt lucrările de amenajare a galeriei Cătălina Monuleşti vor fi suspendate; lucrările de proiectare şi reabilitare ale Centrului Istoric al Roşiei Montane vor fi suspendate; lucrările de amenajare a unităților de primire turişti (hotelul “Primăria Veche” precum şi pensiunea din Şcoala Veche) vor fi suspendate; toate programele de asistență socială şi comunitară vor fi suspendate.

“Prin blocarea investiției miniere şi în absența evidentă a altor investiții de anvergură, viitorul Roşiei Montane este incert. Oamenii din zonă riscă să vadă cum localitatea se năruie sub ochii lor, deşi marea lor majoritate au susținut, în repetate ocazii, inclusiv la referendumul local desfăşurat în decembrie 2012, că vor ca tradiția minieră, veche de două mii de ani, să meargă mai departe”, se spune într-un comunicat de presă al RMGC.

Pentru că nu de gramatica română le e frică hipsterilor români, ci de lipsa unui adversar – pentru cine o să mai bată peturile în asfalt? – pot urla şi scrie liniştiţi, fără cratimă “Neam înfrânt!”

Făcând haz de necaz, Cătălin Hosu scrie poporului din înălţimea blogului său, nu al blocului, bancul cu purceluşul care deschide şi închide fereastra.!Citiţi, băieţi, citiţi, aici!

Mă întreb şi eu acum e mai cald afară?

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

 1. Apr 3, 2014

  eva

  Imi pare rau ca oamenii aia trebuie sa suporte consecintele unor amanri fara sens din partea autoritatilor, asta cand aveau obligatia sa ia o decizie in tot acest timp si sa incerce sa ajute zona, nu sa o lase prada somajului cu nepasare

 2. Apr 6, 2014

  Emigrant

  Da carnat ardelenesc, sunteti un neam infrant ptr ca sunteti un neam de infranti si de slugi distruse, ca tine de exemplu.
  Daca n-ar fi simbria de la Gold si de la alti sponsori, ai putea sa traiesti pe picioarele tale carnatule?
  Ce stii sa faci concret in afara de mancat cacat propagandistic?
  Vai de steaua voastra de gunoaie umane.
  Ma felicit in fiecare zi ca am plecat din satra voastra de nebuni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.