Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Uli Vălureanu a scris ultima ştire…

Departe în Haifa, Israel, colegul nostru drag Uli Vălureanu, s-a stins în urma unui atac vascular cerebral. A coordonat mulţi ani buletinul de ştiri “Bună dimineaţa, Israel!” editat de Isro-press şi difuzat prin Internet. În paginile lui electronice am găsit mereu informaţii de ultimă oră, redactate într-un stil simplu şi atrăgător, despre viaţa evreilor din Israel şi din România, cât şi despre probleme transnaţionale.
Uneori situaţia politică din România era descrisă mai clar – şi în mod sigur mai succint –  decât în presa românească.
Meritul impecabilei ţinute publicistice a săptămânalului îi revenea neobositului ştirist, Uli Friedberg Vălureanu, cândva ziarist la România liberă, unde era respectat pentru profesionalismul său şi iubit pentru generozitatea şi umorul de care dădea dovadă în relaţiile cu cei din jur. Stabilit  în Israel, “Uli”, cum îi spunem noi, continua să ţină sus steagul gazetăriei de bună calitate. La “România liberă” coordona AR Press, agenţia de ştiri a “Rl.” Un om cald şi înţelegător cu noi tinerii. Îi vom purta o frumoasă amintire.

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Aug 3, 2014

    Adelina Baleanu

    Ma indurereza disparitia lui Uli, de care aflu deabia azi 3 august 2014. L-am cunoscut bine, atat ca ziarist cu vocatie, cat si ca om cu o mare caldura sufleteasca A fost mentorul meu in ale presei scrise si un foarte drag prieten, de al carui sprijin moral m-am bucurat intr-un moment dificil al vietii mele. A fost omul care a crezut mult in mine si care m-a incurajat ca nimeni altcineva. L-am intalnit ultima oara la Bucuresti acum 6 ani, dar mi-am dorit mereu sa mai avem ocazia sa stam de vorba asa cum faceam uneori pe vremuri, cand lucram in redactia RL. Amintirile mele de acum 20 ani, de pe vremea cand era seful meu la ARPress, au ramas inca foarte vii. Atat cat voi trai, ii voi pastra aceeasi duioasa si respectuoasa amintire. Condoleante familiei. RIP, draga ULI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.