Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Timişoara campioană la rugby după 40 de ani. Glorie şi sânge

RCM Timişoara învinge cu 16-6 pe CSM Ştiinţa Baia Mare şi devine campioană a României, după 40 de ani. M-am bucurat alături de cei peste 200 de “galbeni” din tribuna a ll-a stadionului naţional “Arcul de triumf,” alături de Adrian Cireap, vicepreşedinte al clubului şi director de marketing. Un succes răsunător al lui Chester Williams şi al clubului după câştigarea Cupei României din decembrie anul trecut.

RCM a început bine şi a deschis scorul încă din minutul 2, printr-o lovitură de penalitate transformată de Calafeteanu. În minutul 25, zimbrii de la Baia Mare au fost pentru prima oară în avantaj după ce au reuşit transformarea a două lovituri de penalitate: 6-3. Jucând potrivnic vântului, bănăţenii au ratat şi două lovituri în prima repriză.

În prima repriză ambele echipe au jucat foarte prudent. Nimeni nu a riscat, lăsând deciziile armistiţiului spre final.

Bănăţenii, conduşi de pe margine de Chester Williams, au revenit spectaculos în a doua repriză.  RCM a dat lovitura de graţie cu un minut înainte de finalul partidei, când a înscris singurul eseu al finalei. Conache transformă lovitura suplimentară şi RCM Timişoara termină partida în ovaţiile timişorenilor entuziaşti.

Victoria a fost extrem de grea. Dar gloria fără sânge nu se poate.

Se cuvin mulţumiri speciale lui Fercu, Lemnaru, Tuiatua, Kinikinilau, Moala, Rose, Calafeteanu, Bălan, Turashvili, Pungea, Lazăr, Drenceanu, Burcea, Rus, Carpo.

În competiţia gentlemanilor, un an de zile, Timişoara va deţine trofeul suprem.

Felicitări speciale se cuvin şi realizatorului afişului de meci, cât şi inimosului finanţator Dan Dinu.

 

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.