Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Spectacol la Mont Saint-Michel după eclipsă

Celebra abaţie de pe Mont Saint-Michel a fost izolată de lume preţ de câteva ore, datorită super-fluxului marin din timpul eclipsei de vineri 20 martie 2015. Un fenomen care se întâmplă odată la cel puţin 18 ani, spun specialiştii, a atras ieri zeci de mii de turişti pentru a viziona spectacolul mării. Plus surferi care s-au lăsat purtaţi de valuri.

mont st michael 33Fascinanta lume a unei abaţii, vechi de peste 1200 de ani, cu priveliştea ei de zi, cu un timp al refeluxului, în contrast cu muzică psihedelică şi bătălia de lasere în timp de flux, atrage trei milioane de turişti anual. De ce? Pentru că în anul 708 episcopului  Aubert de la Avranches i-a apărut în vis Sfântul Mihail care i-a poruncit să construiască un lăcaş de cult peste un meteorit, sădit acolo, spun povestirile istorice, de către Satan. Un copilaş a reuşit să mute imensa piatră. După terminarea abaţiei mturisti mont st michaelinunile s-au ţinut în lanţ. Asta pentru că cineva a dat suflet unei pietre ieşite din mare. De 1200 de ani, pământul câştigă mereu în războiul cu apele. În urma investiţiei de 180 de mil de Euro a guvernului francez, abaţia va fi redată mediului ei de naştere, în mijlocul apelor, noaptea, şi deasupra deşertului de nisip ziua.

Natura are grijă de oameni numai dacă oamenii au grijă de natură. O lecţie de viaţă.

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.