Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Servitoarea dă baluri cu barbugii în casele boierilor

O cucoană era profesoară de sat, când încă îi mai zâmbea Ceauşescu de pe perete. A încercat şi ea să intre în partid, dar nu a avut caracterizări bune. După căderea comunismului a plecat la Bucureşti să deretice, şi ea, prin casele boierilor de altă dată. Dădea destul de prost cu mopul, când nu dormea, mai trăgea cu urechea când mai spală şosetele copiiilor, calcă şi nu înţelegea limba stăpânilor.

Visa să ia locul boierului cel mare. Nu spunea nimănui gândul ei de taină. A participat la fel de fel de conjuraţii. După câteva eşecuri, a reuşit. Şi-a tocat rând pe rând toţi camarazii, după ce i-a supt de bani. A ajuns servitoarea, stăpână. S-a mutat în Penthouse. Are gargară multă. Se asociază cu toţi infractorii. Dă baluri în casele boiereşti cu toţi barbugii. Până şi fotografiile vintage le-a întors cu faţa la perete. Nu mai suportă să vadă, darmite să i se spună de vechii boieri. Acum ea e boieroaica. Cea mare. Dacă ar putea i-ar trimite pe moştenitorii adevăraţi la Canal. Incă nu poate. Dar ferească Dumnezeu, zic prietenii, când va ajunge Doamnă a Ţării Româneşti! Prăpăd va face. Gena de slugă nu-i dă pace.

Orice asemănare cu Crin Antonescu este pur întâmplătoare.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.