Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Să cerem Budapestei să scrie corect Matei Corvin, nu Hunyadi Mátyás

Când nu este preocupat de rahitismul copiiilor europeni, europarlamentarul ungur Janos Ader e ocupat cu trimiterea de scrisori. Epistolarul honved vrea – nici mai mult, nici mai puţin ca şi în România – să se interzică tehnologia pe bază de cianuri. Adică, mai pe şleau, oprirea proiectului Roşia Montană. Cică, cianurile să fie interzise ca la Hungaria. Păi, la ce să folosească cianurile, la plombele din măseaua de minte, că aur nu au şi nu vor avea în vecii vecilor? Nici măcar la Olimpiade….

Bine, Bátyám, pentru a nu repeta vrerea românului: “să  nu dea Dumnezeu cel sfânt,/Să vrem noi sânge, nu pământ!”, cerem atunci să scoateţi de pe plăcile de vinil Bela Bartok născut în Nagyszentmiklós şi treceţi pe curat simplu Sâmnicolaul Mare, coborâţi-l pe Hunyadi Mátyás  de pe cal şi spuneţi-i simplu Matei Corvin. În plus, prin decret, să fie recunoscut ca eliberator al Budapestei, în octombrie 1944, generalul de corp de armată Nicolae Macici, cel care a fost primul care a pus steagul românesc pe Parlamentul de la Budapesta.

Poate să strigăm, precum Crăişorul Munţilor: “No hai!” Sau mai bine să-i boscorodim honvedului pe limba lui, ce nu piere, “Nincs otthon a macska!”

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.