Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

S-a stins colega noastră Maria Manoliu. Amintiri de la Primărie

maria-manoliu-14341100

S-a stins Maria Manoliu, colega noastră de la “Gândul”. Cu sprijinul ei am reuşit unul dintre primele mele evenimente de PR politic cu impact media. Eram directorul de imagine al primarului General Viorel Lis. Se întâmpla să fie o zi foarte caldă de vară. O firmă germană a donat primul autobuz Bucureştiului, cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Nemţii aveau nevoie de vizibilitate în media, de acel dosar de presă, ca să-şi justifice investiţia. Ştiam asta. Dar ce să facem cu ziariştii? Nu era interesant subiectul. Partidele din CO-COPO şi CO-CO-PA, aliate la guvernare se certau prin intermediul televiziunilor. Ştiam că e greu de scos o ştire. Am rugat-o pe Doina Antohi de la Biroul de presă să se ducă la MCDonalds-ul de lângă primărie şi să le ia jurnaliştilor ceva hamburgheri şi cafea, pentru a-i servi în autobuz. Fireşte şi Coca&cola. Tuturor li se părea neinteresant evenimentul. M-am apropiat de primar şi l-am provocat: “N-aveţi ambiţie dacă nu vă puneţi la volan!” Cu drag mare de condus, edilul şef al Capitalei a luat volanul. Am dat câteva ture prin Piaţa Universităţii. La coborâre i-am şoptit Mariei (pe atunci lucra la “Adevărul”): “ştii, primarul nu are categoria D!” “Păi, asta-i ştirea,” a sărit ea. Şi evident au aflat toţi ziariştii. A doua zi m-am trezit apostrofat de preşedintele statului: cum mi-am permis să încalc legislaţia. I-am explicat că fiind jurist şi şofer trebuia să ştie că infracţiunea se pedepseşte dacă eşti surprins în trafic, nu după imaginile de la televizor.

Au fost peste 300 de articole şi zeci de ştiri tv.

Mergi cu bine Maria, pe aleea sfinţilor jurnalişti!

Sicriul cu trupul neînsufleți al Mariei Manoliu se află depus în capela “Sfântul Ierarh Calinic Titan și Cuvioasa Parascheva”, str. Câmpia Libertății, nr 62, Sector 3. Înmormântarea va avea loc, vineri, 1 august.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.