Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Războiul Regelui

Avanpremiera filmului “Războiul Regelui” a avut loc la Grand Cinema din Băneasa în prezenţa Alteţelor Sale Regale Principesa Margareta, Principesa Maria, Principesa Sofia şi Principele Radu. Lume simandicoasă, figuri noi, după principiul ce puţini eram şi ce mulţi am rămas. Fireşte am regăsit prin mulţime şi antiregalişti, dar e de bon-ton să participi la evenimente regale.
John Florescu (fiul celebrului istoric Radu Florescu) a realizat un documentar în stil britanic despre cel mai important moment din viaţa Regelui Mihai: 23 august 1944. El a explicat că iniţial filmul avea titlul: “The King’s retreat“, dar nu se putea traduce în limba română.
Amănunte picante, mărturii inedite, imagini de arhivă, reconstituiri simple, detalii importante, cronica unei perioade dramatice din istoria României, în doar 50 de minute.
Se cuvin felicitări atât producătorului, cât şi impecabilului istoric Matei Cazacu.

Urmărind filmul am avut impresia că iniţial s-a dorit un lung metraj. Sfârşitul e grăbit. Păcat că nu a fost loc şi pentru greva regală şi pentru marele miting din 8 noiembrie 1945. Dar niciun film nu poate spune totul.

Wesley Clark, general in rezerva al armatei americane, fost comandant NATO: “Este remarcabil curajul pe care l-a avut Majestatea Sa, ca tânăr lider care a venit în sprijinul Aliaţilor în loc să continue cu maşinăria de război a lui Hitler. A dovedit abilitate politică să întoarcă armele împotriva Germaniei naziste. Ai nevoie de un mare curaj pentru aşa ceva.”


Nu e un film de autor, nu are efecte regizorale, e curat ca o carte simplă de istorie.
Precum viaţa eroului principal: Regele Mihai.

Filmul va fi difuzat marţi 10 mai, ora 23,3o pe ProTV.

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.