Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

“Poţi fii viitorul Rege al românilor!”

Pe vremea aceea Nicolae avea 12 ani. Lângă maşinile bunicului său, Regele Mihai, i-am spus că trebuie să se pregătească, să fie demn că într-o zi poporul nostru poate îl va chema pe tron. “Nu uita, poţi fii viitorul Rege al românilor!” Aşa ne-am despărţit atunci. M-a privit îndelung, a zâmbit ştrengăreşte şi s-a dus să aducă prăjituri — la Versoix.
Principele Nicolae (născut în 1985), pe numele său întreg Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, este fiul Prinţesei Elena (născută în 1950) – a doua fiică a Regelui Mihai I – şi al lui Robin Medforth-Mills (1942-2002). Sora mai mică a lui Nicolae, Elisabeta Karina de Roumanie Medforth-Mills, are 23 ani (FOTO, dreapta, Versoix 1995)
Nicolae l-a însoţit pe bunicul său, Regele Mihai, la celebra vizită de Paşte din 1992, când pe străzile Bucureştiului s-au strâns peste 1 milion de români, conform aprecierilor CNN. Mulţi îşi amintesc cum flutura din balconul Hotelului Continental un steag mai greu decât el. A plecat şi multora le-a rămas în memorie, figura sa angelică.  A crescut în Durham, un orăşel cu numai 29.000 de locuitori, situat în nord-estul Marii Britanii.
În anul 1999, prinţul român s-a mutat în localitatea Henley-on-Thames unde a absolvit Colegiul Shiplake în 2004. În prezent, Nicolae este student al Colegiului Royal Holloway din cadrul Universităţii din Londra, unde studiază managementul afacerilor şi marketingul.
Prinţul Nicolae a lucrat pentru World Challenge, o companie care organizează expediţii educative pentru tineri în peste 50 de ţări, în special în cele în curs de dezvoltare. El este logodit cu Rebecca Margareta Byatt, care studiază criminalistica şi sociologia la Colegiul Royal Holloway din cadrul Universităţii din Londra, şi care a aflat că Nicolae este prinţ abia după două luni de relaţie.
În primul interviu acordat presei din România, Principele Nicolae spunea, în 2008, în ziarul „Cotidianul”, că nu stăpâneşte limba română (nici cât să se descurce pe un peron de gară), dar că, dacă românii îl vor vrea, nu va refuza invitaţia la tron.
Când a împlinit vârsta de 25 de ani a primit de la bunicul său regele Mihai titlul de Alteţă Regală şi distincţia “Nihil Sine Deo.”
Acum, la 27 de ani, s-a întors  în România. Exact la aceeaşi vârstă, Carol 1 urca pe tron.
Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Sep 29, 2012

    valeriu

    alege, monșer, o forma de titlu corectă gramatical. Uite variante: ”Poți fi viitorul Rege al românilor!” sau ”Poți să fii viitorul Rege al românilor!”. Iar dacă te obosești să faci corectura, vezi că mai apare și prin interior.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.