Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

“Poli” are vârsta Regelui Mihai. Fie să renască…

Miturile au fost create de muritori pentru a-şi omagia zeii nemuritori. Mă fericesc cu gândul că am scris şi eu câteva file în jurnalul a două  simboluri care depăşesc condiţia umană: “Poli” şi Dinastia Română. Nu întâmplător, echipa mea favorită s-a născut în acelaşi an cu M.S. Regele Mihai. Poate că aşa au vrut astrele ca cele două să aibe existenţe pământene paralele. Oricum, Dumnezeu, prin oameni, le-a aşezat în nemurire. Prin dăinuirea lor sufletele noastre fi-vor mai puţin zbuciumate.

Câteva fotografii de pe marile stadioane ale lumii, acum la ceas aniversar.

Şi un fragment din Furia:

“În lumea sporturilor, mi se spunea: consumă miturile ca şi cum tu le-ai fi creat. Huleşte prostia şi fă pe tăntălăul. Iubeşte ca şi când nimeni nu te-a făcut vreodată să suferi. Dansează ca şi când nimeni nu te vede. Cântă de parcă nu te-ar auzi nimeni. Trăieşte ca şi când Paradisul ar fi pe pământ.

Când eram certat, mă furişam în braţele lui Irma Neni, unguroaica, bomboana sufletului meu. În casa noastră nu era servitoare, ci un membru de familie. Un fel de “Januaria” din telenovela braziliană. Femeie cu principii, fire hrănită de conştiinţă, a muncit la devenirea mea. Nu înţelegea ce-i “Poli”, dar a învăţat de la mine să iubească fotbalul, iubindu-mă pe mine. O dragoste prin delegaţie.”

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.