Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Pictura subversivă a Mirunei Budişteanu

Am reîntâlnit-o pe Miruna Budişteanu la Galeria Dialog a Primăriei Sectorului 2, unde a expus pânzele sale înalte alături de sculpturile lui Grégoire Stanislav Slavu, de un erotism discret, la fel de radioasă şi de împlinită.

budisteanu aripiRedau aprecierile lui Octavian Paler privind opera sa: “Pictura ei este mai mult decât o mare supriză. Este o interesantă provocare pe care poţi aluneca foarte uşor în ridicol sau în emfază dacă încerci să substitui emoţiei sincere platitudini savante.

De ce o mare supriză? Am văzut, pe la noi, destule picturi care nu mi-au spus nimic, încât era fires să mă intrige o pictură care vrea să spună, poate, prea multe. Sătul de banalităţi galante sau pretenţioase (care oscilează între snobism şi complexe provinciale)” am rămas pe gânduri în faţa lucrărilor acestei artiste care-şi caută, simultan, rădăcinile prin Maramureş şi un limbaj capabil s-o apropie de ceea ce simte că e secret în sinebudisteanu atmosfere.

De ce o provocare? Pentru că în faţa picturilor Mirunei Budişteanu primul impuls este să-ţi ascunzi dificultatea de a le clasifica. Nu m-aş mira să-i văd pe alţii grăbindu-se să ne explice în termeni docţi ce este pictura Mirunei Budişteanu. În ce mă priveşte, prefer să spun altceva: cum este, cum mi se pare mie că este, în toate etapele ei, această pictură, dincolo de amintirile impresioniste, de relaţiile episodice cu expresionismul şi de discretele sau, dimpotrivă, explicitele aluzii mistice. Este, aş zice eu, o pictură subversivă”.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.