Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Paul Lăzărescu, fostul director al ziarului “Dreptatea”, la 90 de ani

Paul Lăzărescu, fondatorul ziarului “Dreptatea”, a împlinit astăzi 6 februarie 2016, 90 de ani. El a fost iniţiatorul sloganului: “Tribună de luptă contra comunismului.” Pe vremea când eram jurnalist la “Dialog liberal,” prima publicaţie a PNL, ţineam “Dreptatea” pe birou, numai pentru ca frontispiciul să ne înspire. Avea tiraj de 400.000 de exemplare. Din încasări, întreţinea partidul.

Gilda Lazăr, Dora Mezdrea, Doina Bâscă, Şerban Madgearu au fost redactorii de bază ai cotidianului.  Domnul Lăzărescu a trebuit să se mute la ziarul “Cotidianul”, al lui Ion Raţiu, fiind detronat de Ilie Păunescu.

L-a cunoscut pe Ion Raţiu, prin 1986, într-o croitorie la Paris. Cu acceptul lui Puiu şi Coposu, i-a transmis fruntaşului ţărănist o împuternicire să reprezinte PNŢ-ul, aflat în ilegalitate în România comunistă, în străinătate.

A rămas un personaj discret. L-a cunoscut pe Nicolae Carandino. A fost prieten cu Andrei Marino. Este un partener loial al familiei Coposu.

Discreţia sa e proverbială. Tăcerea lui e o îmbiere la cugetare. Cu o ţinută boierească, nu-l vezi niciodată fără pălărie, refuză să vorbească despre el sau despre anii de temniță.

Suferinţele l-au clădit. Nedreptăţile l-au întărit.

Le-a supravieţuit tuturor torţionarilor. Iată suprema biruinţă a unui om care se apropie de un secol de viaţă.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (6)

 1. Feb 6, 2016

  Rodica Voinescu

  O mica eroare, o litera: Dora Mezdrea, nu Mezgrea!

 2. Feb 6, 2016

  Stoica Rodica

  Onoare!La multi ani Regali!

 3. Feb 9, 2016

  Stefan Caliga

  LA MULTI ANI !

 4. Feb 9, 2016

  Lucia Stefan

  De ce ati uitat sa-i mentionati pe Lucia si Sorin Stefan, care au fost si ei redactori de baza ai Dreptatii, tinand impreuna rubrica de politica externa a ziarului. Lucia Stefan este de fapt si membru fondator, venita in redactie in primele zile de la infiintare, chiar inaintea lui Paul Lazarescu.
  Nici unul dintre ei nu a demisionat precum Gilda Lazar care s-a dus glont la Europa Libera sa “denunte” PNTCD-ul si conducerea partidului printr-o scrisoare deschisa. Sorin Stefan a plecat in 1992 la sectia romana a BBC-ului cu recomandare personal data de dl Corneliu Coposu.

  Cu aceasta ocazie, ii trimit cele mai bune urari domnului Paul Lazarescu -fostul meu Redactor Sef la Dreptatea- si ii urez multa sanatate si fericire in continuare.

  Lucia Stefan

  • Feb 17, 2016

   Marius Ghilezan

   Nu am uitat. Nu i-am cunoscut.
   Eu am evocat, stimată doamnă Lucia Ştefan, doar personalitatea lui Nea Paul. Nu am făcut o istorie a Dreptăţii.
   Apropos, dacă urmăriţi pe net articole în PDF din ziarul Dreptatea anilor ’90 să ştiţi că sunt fotocopiate de mine.

   Marius

 5. Feb 11, 2016

  Aurel Teodorescu

  Cand comunistii si-au impus deplin controlul in P.N.T.C.D. a fost scos de pe frontispiciu sloganul “TRIBUNA DE LUPTA CONTRA COMUNISMULUI”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.