Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Paul Lambrino trebuie să ştie: “În Casa regală nu se intră cu decizii ale judecătorilor”

foto: Naşul şi famila Lambrino. Să vă ţineţi de neamuri

Curte de Casaţie şi Justitiea României – secţia civilă a admis cererea recunoaşterii hotărârii de la Lisabona asupra descendenţei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea. Aceasta a fost formulată de prietenul lui Traian Băsescu, Paul, autointitulat prinţ.

Casa Regală a României a transmit un comunicat de presă prin  care se menţionează:

“Această decizie nu crează niciun drept dinastic, şi nici nu stabileşte apartenenţa persoanei sus-numite, astăzi decedată, la Familia Regală. Aceasta este valabil şi pentru descendenţii săi, indiferent cine ar fi aceştia.

În poziţia sa de Şef al Familiei Regale a României, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunţa asupra chestiunilor dinastice.”

Casa Regală a României are propriul ei statut. Nicio justiţie din lume nu poate acorda titluri princiare.

Mircea Grigore Lambrino este fructul iubirii dintre Carol al ll-lea şi Zizi Lambrino. Prinţul de atunci, Carol, a plecat împreună cu Zizi la Odessa unde, la 31 august 1918, s-au căsătorit încălcând statulul familiei, acela de a nu-şi lua o soţie româncă. Ferdinand, tatăl lui Carol al II-lea, a desfăcut la scurt timp căsătoria dintre cei doi şi lui Zizi i-a dat bani să părăsească ţara. Ba mai mult, odată cu renunţarea la prerogativele dinastice, Regele Ferdinand a făcut un Codicil la testament prin care îl dezmoştenea.

Plin de furie, înainte de a pleca în jurul lumii, Carol al II-lea a ameninţat că se sinucide. Avea vreo 25 de ani. Şi-a şi tras un glonţ în picior pentru Zizi. Apoi a uitat-o.

Părinţii îi pregăteau însă căsătoria, despre care Neagu Djuvara aminteşte în cartea sa „bunicul Trandafir Djuvara se pregătea să plece în misiune la Atena, pentru a pregăti contractul de căsătorie între Prinţul Carol al II-lea şi Principesa Elena. Închipuiţi-vă că am găsit actul de ratificare al acestui contract, semnat de bunicul!”.

Regele Play-boy nu şi-a recunoscut niciodată bastardul ca fiu.

Paul Lambrino rămâne tot un măscărici. Decizia CCJR nu-i dă ce nu are: SUVERANITATE.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (3)

 1. Feb 15, 2012

  stoicarodica2010

  Decizia CCJR nu-i confera printului Paul ceia ce nu are:suveranitate!
  Traiasca Regele Mihai!

 2. Feb 15, 2012

  Mihai

  Ai distrus tot ce era romanesc Basescule. Lambrino este un oportunist ca si tine si un bisnitar. Ati distrus si ultima pata de romanism din aceasta natiune. O sa platesti intr-un final pentru tot. O sa vina primavara si mai vedem!

 3. Dec 24, 2017

  Ciprian Birtea

  Statutul era de a nu-și lua soție româncă? Deci nu l-a încălcat, Zizi nefiind româncă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.