Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Parastas sau nuntă în PNL?

Pe 24 mai 2015, liberalii se pregătesc de ceremonia celor 140 de ani de la înfiinţarea formaţiunii de către Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu. Conservatorii din partid nu ştiu cum să o anunţe, ca pe o aniversare sau ca pe un parastas?

Surse apropiate grupului liberal din  Camera Deputaţilor dau ca sigură pregătirea colivei. Noii liberali vor veni cu straiele de nuntă, ei pot spune că s-au măritat (În Ardeal, mirelui care se mută în casa fetei i se spune că s-a măritat).  Tânărul demonizat în Evanghelia după Luca trăia şi el despărţit de viaţă, în apropierea morţii: „în casă nu mai locuia, ci printre morminte”. Deopotrivă, îi era rece, pentru că „de multă vreme nu mai punea haină pe el” (Luc. 8, 27).

 

bratienii

Oricum iar aş face testul potretelor din  sediile PNL. Care e Ion C. Brătianu şi care e Ion I.C. Brătianu?

P.S. Pictura “Lost in the storm”, Richard Ansdell,  The Border Collie Museum (deschiderea articolului)

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.