Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Mormântul lui Victor Babeş şi falimentul medicinei româneşti

Dacă ajungi din întâmplare în curtea Institutului Cantacuzino din Bucureşti, în spaţiul încă nedevorat de rechinii imobiliari, vei vedea o lespede spartă. Asta e recunoştinţa medicilor români faţă de Victor Babeş, fondatorul şcolii româneşti de microbiologie, autorul primului tratat de bacteriologie din lume.  El este considerat precursorul lui Fleming în descoperirea antibioticelor.

Doctorii români n-au timp de recunoştinţă şi nici chef să dea din banii arvuniţi de la prăvăliile de medicamente sau să-şi rupă din gura hulpavei şpăgi, pentru a repara mormântul celui mai faimos becteriolog român.

Fie-vă doctori, reforma uşoară !

 

 

 

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Apr 3, 2016

    Vladimir Dumitru

    Aș dori să știu dacă și acum, la un an de la semnalarea acestei situații, mormântul se află tot în această stare… Am rugat un student de la Facultatea de Biologie (fost elev de-al meu) să meargă acolo să verifice dar v-aș ruga să investigați dvs. Sunt curios dacă în urma sesizarilor făcute anul trecut, s-a remediat sau dacă nesimțirea și nepăsarea celor de la Institut, au continuat, pentru a acționa în această situație!
    Vă mulțumesc, cu respect.
    Prof. biologie Vladimir Dumitru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.