Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Moare caracatița Soros din România?

Octopus și-a făcut harakiri în România. Nu mai finanțează fundația care îi purta numele. După ce a hrănit cu aproape 200 de milioane de crustacee, numite dolores, în limbaj vulgar, molusca vulgaris se autodevoră? Rămâne plevușca oengistă fără hrană? Greu de apreciat viitorul gurilor hulpave.

Obișnuită în viața de acvariu,  nevertebrata are trei inimi. Puțină lume știe că e una dintre puținele trăitoare acvatice care-și lasă brațul, din cele opt, captatio benevolente, în gura prădătorului. Perdeaua de cerneală întunecă mediul. Așa că trebuie sporită vigilența.

Mai mult, două treimi dintre neuroni îi sunt în tentacule. Vă dați seama? E un organ de stat (în mare) cu creier în brațe…

Veritabilă nălucă, atacă doar noaptea. Se poate regenera. Vă dați seama că, deși i s-a tăiat porția de hrană din incubator, acum în sălbăticie, poate fi și mai nervoasă? Și mai agresivă?

Vă dați seama? Prădătorii vulgaris, adepții scripturii ecologice vulgata, vulgarii salvatori de păpădii și de Roșii Montane fi vor în derută, cine le mai finanțează marea, marea barieră de corali din munte, marea salată  cu focacia de dolores? Se vor reorienta.

Dacă molusca era puternică în captivitate și mai agresivă va fi pe sponci. Adică pe bureții de piatră. Că din salvarea cu muște și răbdări prăjite nu se hrănește dihania. Sporiți atenția! Caracatița se reinterpretează. E nervoasă la mușchi. O s-o vedem pioasă prin teledonuri sau mironosiță la Capatos, așa că dacă o prindeți liberă în spuma mării, n-o fericiți cu poză, că nu-i maimuță, dați-o pe mâna braconierului. Pentru că nici nu știți cât bine veți face, marilor bucătării!

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.