Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Mi-a apărut o nouă carte: “Medi, cu ochiul sticlos”

Ultimul meu volum a ieşit de sub tipar. Putea să se cheme “Poeme de la marginea lumii”, “Zanzibar”, “Filipinezia”, “Reciful de corali”, dar după lungi deliberări a rămas “Medi, cu ochiul sticlos.”

Medi şi puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos
şi clonţul ei mare cât veacul,

trăncăneşte despre moarte şi viaţă,
puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Deşertăciune şi vânt în miezul din vânt,
întunericul se cuibărea în inima întunericului
şi plinul era descojit de culoare şi umbră.
Dar ce a fost mai întâi?

Haosul a zămislit lumea
(continuă înţeleapta
Clănţănitoare ce depăşise de mult borna mileniului)

A apărut creaţia, căldura, dragostea, repetă ea,
ca o predică de amvon.
Dar ce ştim noi, tinere cu aspenger, ce a fost de dinaintea zeilor?
Se spune că viaţa,
dar dincolo de poartă?

Era particula lui Dumnezeu. Dar dinainte de Zeu?

scrie în carte

poate fi comandată, aici!

Se cuvin menţiuni speciale inimosului George Lână, cel mai outernic susţinător al proiectului meu editorial, Otiliei Szekereș, meu agent de marketing în lumea literelor Ioan Es. Pop şi nu în ultimul rând artistului bănăţean Traian Abruda pentru copertă, amicului meu mai vechi decât vinul Andrei Antică (fotografia de copertă îi aparţine), Loredanei Tîrzioru pentru meticulozitatea paginării şi nu în ultimul rând doamnei Rodica, corectoarea editurii Brumar.

Nu voi uita niciodată Bomba din Iozefin (cartierul timişorean, unde Ştefan Dobay bătea mingea prin anii ’30, pentru ca mai târziu să se bată cu marii lumii pe Centenario, la Cupa Mondială), unde aranjam textele şi alegeam fotografiile, pentru o mezalianţă între epic şi imagine, astfel ca nimic din exotismul prin artă să nu fie pierdut. Mi s-a spus la un moment dat să nu beau coniac că e foarte scump. Aveam doar 20 de lei în portofel. Am plecat la Bancă să trag cardul. Voiam să plătesc întreaga masă. Chelneriţa atât de tonică, mai tonică decât tonicul din gin,  mi-a întins sec biletul de plată. 18 lei. Eu cu patru pahare eram praf. Acolo vine întreaga boemă timişoreană.

Puteam să scriu un jurnal de călătorii sau o carte de poveşti exotice, dar m-am simţit mai confortabil cu ritmul, metafora, onomatopeea, pentru a transmite mesajul purităţii artei naturii.

Cartea este dedicată Prinţesei Scorpion.

Câteva poeme se pot citi aici!

Doar 33 % sunt pentru vânzare. Restul le dăruiesc. Aşa m-a învăţat prietenul meu Ştefan Popa Popa’s, realizatorul Albumului Papei, pe 2012, după învăţăturile primite de la Sfântul Părinte.

 

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.