Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Laguna albastră, pe locul unei exploatări miniere

Pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), ce aparţinea de Exploatarea Minei Aghireşu, s-a format o minunăţie a naturii, Laguna albastră, cum îi spun sătenii. Dacă nu ar fi existat exploatarea minieră, apa nu ar fi avut această culoare parcă desprinsă din Paradis. Malurile sunt nisipoase, exact ca la o plajă din Thailanda.

Clujenii nu trebuie să meargă la peste 4000 de km în Pataya, pentru că Pataya cu azuriul ei desprins din bolta cerească e doar la 30 de km de aglomerarea urbană.

Ecologiştii care luptă de mama focului contra Proiectului de la Roşia Montană se vor bucura şi ei de un asemenea lac care se va forma pe locul exploatării minerelului, la sfârşitul lucrărilor.

Acum imensul crater de la poalele Masivului Cârnic arată selenar. Poate fi oază de verdeaţă şi apă cristalină doar dacă Guvernul va da avizele de mediul şi avizul de construcţie a celui mai important proiect minier aurifer din Europa.

Aşa că, mai răsfiraţi cu protestele că prea se vede pe prapurii voştri, porecliţi pancarte, stema maghiară.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.