Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR

Mai multe sute de manifestanți au blocat noaptea trecută toate ieșirile Parlamentului de la Varșovia, unde se aflau prim-ministrul Beata Szydlo, șeful partidului conservator la putere, Jaroslaw Kaczynski, și mai mult de două sute de deputați ai majorității, transmite AFP.

Dar să vedem cine i-a scos în stradă. KOD (Komitet Obrony Demokracji) este numele organizaţiei de stângişti anarhişti, bine organizaţi pe reţelele sociale şi cu multe filiale în diaspora.
La protestele lor -zise spontane- scot steaguri asemenea mişcării #unitisalvam. Komitet Obrony Demokracji se traduce “Comitetul de apărare a democraţiei”.
De un an de când forţele de dreapta conduc guvernul, KOD s-a organizat în structuri piramidale, cu filiale in centrele studenţeşti. Se consideră o mişcare non-politică, dar acţionează politic.
Membri săi sunt deosebit de agresivi. Atât în limbaj, cât şi în comportament. Se proclamă “noi suntem poporul.” Demagogicul jurnalist stângist, Tomasz Lis, a condus, asemenea lui Mihai Goţiu,  marșuri sub stindardul KOD.

La mitingurile precedente, preşedintele partidului Nowoczesna (Noua Polonie), Ryszard Petru, participa activ cu activiştii săi, alături de apolitici.
Nu întâmplător, “Washington Post” prezenta noul partid Nowoczesna: “A New Home for Old Parasites“.
Liderii KOD afirmă că partidul fratelui fostului preşedinte, mort în accidentul aviatic din Smolensk, vrea să dea “lovitura de stat.” Ei sunt globalişti declaraţi, anti naţionalişti, internaţionalişti “pur sânge.”
Tot mai multe voci se întreabă de unde au bani apoliticii din KOD. Multe dezvăluiri leagă mişcarea de numele lui George Soros.
Cam prea seamănă acţiunile din Polonia cu #unitisalvam, transformat în USR.
Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Dec 20, 2016

    KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR  | Rezistența Creștină

    […] Sursă: KOD-ul polonez, fratele geamăn al USR | mariusghilezan.ro […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.