Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Kennedy, un parazit sau o oază în deşert?

Originea unui citat celebru

Puţină lume ştie originea expresiei celebre, atribuită lui John Fitzgerald Kennedy:   “Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă-te ce poţi face tu pentru ea,” din celebrul său discurs inaugural din 1961. Este o pastişă din mai puţin mediatizatul text “Noua frontieră,” al poetului libanez Khalil Gibran, publicat  în 1925, pe când locuia la New York şi conducea Societatea “al-Rabita al-Qalamiyya.” În articolul de unde s-a inspirat Theodore C. Sorensen, scriitorul de discursuri al preşedintelui american, era vorba despre cele două lumi ale Orientului Mijlociu, cea nouă şi cea veche. Citatul original era:

khalil_gibran

“Eşti un politician care întreabă ce poate face ţara pentru tine sau un zelos nedumerit ce poate face el pentru ţară? În primul caz eşti un parazit, în al doilea o oază în deşert.”

Poate că JFK nu a ştiut niciodată cine a fost Khalil Gibran. A murit şi textierul său, Sorensen. Nu mai avem pe cine întreba.

Citiţi mai mult pe BOOKiseala.ro

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.