Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

“Jos Băsescu!” – un strigăt generic. Dar ce punem în loc?

Am mai spus “Jos Băsescu!” e un strigăt generic pentru toată clasa politică. Un flit major. Azi s-a confirmat. Protestatarii din Piaţă au anunţat că-i vor primi cu pietre pe uselişti, dacă vor veni. Ca urmare, liderii alianţei vor mărşălui cu ţintă limitată. Adică de la Arcul de Triumf până la guvern. Sigur că e trist ce se întâmplă. Mă sună mulţi apropiaţi şi mă întreabă ce e de făcut. Nu eu sunt în măsură să dau garanţii. Nu mai susţin demult pe nimeni. Am încredere măsurată în oamenii politici. Îi cunosc prea bine pe toţi. Nu au măsură. Şi asta mă sperie.

În piaţă a apărut lozinca: “PDL-USL = mizerie.” Şi s-a răspândit în toată ţara. Cornel Nistorescu afirmă că Mircea Toma cu Agenţia lui de monitorizare şi-ar revendica bannerul. Eu nu cred. Dar că flutură steagurile anti-corporatismului RMGC e sigur. E pe faţă.

Dar dezastrul produs de PDL nu poate fi comparat cu nimic. Aroganţa, cinismul, setea de putere trebuie măturate. Ce s-a întâmplat zilele trecute prin Bucureşti arată pe Ion Iliescu un biet mieluşel. Chiar dacă a chemat minerii. Atunci nu eram în UE. Preşedintele Parlamentului European nu cerea la acea vreme guvernanţilor să ia în seamă revendicările protestatarilor. Să cântărim vinovăţiile cu greutăţi diferite.

România este azi membră NATO şi UE. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi făcut regimul militarizat al lui Traian Băsescu. Acest aparat bagă în dube pe cei care strigă lozinci antiprezidenţiae, oameni de cultură, cântăreţi de faimă, fără un pic de ruşine şi de acord cu legea. În ce ţară trăim?

Am participat la mitingul maraton din Piaţa Universităţii din 1990, dar nimeni nu a fost amendat pentru că a scandat contra preşedintelui. Întotdeauna răul ce mi se întâmplă azi e mai grav decât cel comis contra părinţilor noştri.

A cere îngăduinţă unui popor umilit, e semn de dispreţ. Nu se mai poate continua cu o asemenea putere.

Sigur că democraţia nu este un cal pe câmp. Are îngrădiri. Dar e răul cel mai puţin rău. Dincolo, e disperarea, haosul, nelegiuirea. Două variante există în afara ţarcului: dictatura şi anarhia. Ce e de preferat? Un Crin Antonescu dormind sau un preşedinte armăsar care ne încalecă pe toţi? Sau haosul profitabil pentru şuţi şi şmenari?

 

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (3)

 1. Jan 18, 2012

  Shadow

  @Dle Ghilezan

  Eu nu vreau “presedinte jucator”. Nici “mobil”. Vreau daca vreti doar “presedinte ornament”. Atat. Ne-au ajuns jucatorii. Din pacate la rege nu cred ca “strada” va “marsa”. In plus ce stim cu adevarat de ce se coace la sri, acolo unde se coc de ani de zile toate cele? In nici un caz Regele nu e “dorit”, “iubit” acolo.

  Asta e binenteles doar “optiunea mea”. Atat.

 2. Jan 19, 2012

  Amaranta

  Nu-mi fac griji de ceea ce punem in loc. Si nici ca opozitia nu prea are viziune. In situatia actuala suntem intr-un rahat prea mare ca sa ne mai scoata cineva. Ceea ce doresc este sa nu-i mai vad pe sobolanii portocalii otravind Romania. Si asta se poate realiza doar votandu-i pe cei mai putin rai, adica USL.

 3. Jan 19, 2012

  vanghelie

  Cetatene, trebuie sa treci pe la tomograf, probabil un tarnacop, bine plasat in ’90 te-a facut sa-l vezi milusel pe ILICI. Dealtfel si ciuvica a devenit pro nastase dupa ce a trecut prin beciurile lui Timofte.
  Eu nu am auzit sa fie arestat un jurnalist nici macar pentru injurii ca la mahala aduse lui Basescu.
  Treci repede pe la doctor, altfel uslasii ajunsi la putere ne baga pe toti la puscarie daca soptesti impotriva lor!
  Sau vrei si tu o pensie de revolutionar de la Bebe Ivanovici cel Nou

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.