Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Mişcarea care nu s-a declarat partid s-a format în jurul unui web-site care demasca acţiunile de corupţie din guvern şi din marile companii. Strategul de comunicare online Gianroberto Casaleggio a pus la podea establishment-ul politic.

Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi, un europenist convins, a obţinut doar 21%, în timp ce mult aşteptata “Forza Italia,” a lui Silvio Berlusconi, a adunat un modest scor de 13-14%. Bazându-se pe o prezenţă redusă la vot, 58%, la ora 19,00, “Liga Nordului” a strâns în tolba electorală 13-16 procente.

Sigur că rezultatul final va suferi modificări, având în vedere complexitatea noului sistem de vot din Italia.

Cel care spera să fie umbra noului guvern, Silvio Berlusconi, nu va reuşi să-şi impună premierul propus, Antonio Tajani, actualul preşedinte al Parlamentului European, decât printr-o monstruoasă coaliţie fie cu extremiştii, fie cu sinistrul PD.

Alianţa de centru-dreapta are 37% în sondaje, cu 10% mai mult decât coaliţia de centru-stânga. Surprinzătoare este însă ascensiunea mişcării populiste “5 Stele”, care are singură în sondaje aproximativ 28 la sută.

Mişcarea “5 stele” vrea să-l pună premier pe Lugi di Maio, un deputat de 31 de ani (foto), provenit din sud, extrem de radical, decis să scoată Italia din UE.

Tot mă gândesc, poate că e timpul ca Dan Negru să-şi facă partid.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.