Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Între lumea mea de flori şi universul lor de tablă

Mi-aş fi dorit să trăiesc într-o lume a florilor şi a caselor de basm.

Mă mulţumesc cu peticul meu de grădină. Oricum ieri am săpat şi plantat. Sper ca răsadurile să ajungă măcar la cota de 1/10 din vis.

Căutând en-gross-ul de flori, m-am nimerit în Beirutul clanului Becali.

Ieri am trecut pe lângă monstruozităţile din Pipera.

Şi pe lângă cavoul lui Gigi Becali numit casă şi prin faţa bisericii ce luceşte mai tare ca Soarele, am avut senzaţia apăsării criptei.

O afacere moartă este, pentru Ioan Becali, cartierul “tricolorilor,” 11 vile construite în stil grecesc care stau nelocuite de mulţi ani şi pe care impresarul de fotbalişti nu reuşeşte să le înstrăineze, îmi spune vânzătorul de flori. Iniţial, planul procuratorului prevedea vânzarea câte unei vile fiecărui fotbalist ce a făcut parte din “generaţia de aur.” Din păcate pentru el, a fost refuzat. Gică Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu sau Ionel Ganea au ales să-şi construiască, în Pipera, propriile locuinţe.

 

În ţara mea de iesle şi lichele

graurii se salută: “Baroane!”

Nu sunt ochii arhitecţi de San Michelle,

dinţii de aur rânjesc printre betoane.

 

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.