Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

În câteva cuvinte, Dorin Tudoran îl termină pe analistul Vladimir Tismăneanu şi învie noul comisar ideologic

Dorin Tudoran: “Ce frapează în calupurile dogmatice (publicare de Radu Călin Cristea în “Observatorul cultural” despre zelosul Vladimir Tismăneanu de pe vremea uceniciei sale comuniste) “este intensitatea, patosul (știu, e ridicol, “patosul revoluționar”!) pus de VT în prelucrarea “gândirii” oficiale, supralicitarea. Este același patos de comisar ideologic care-i bântuie și textele de astăzi. Asta face și astăzi – supralicitează. Abia prezentul pune cu adevărat pe gânduri – și în legătură cu prezentul, și în legătură cu trecutul. Limbajul este din ce în ce mai puțin al analistului și din ce în ce mai mult al comisarului, al activistului de/unui partid, grup, găști etc. Ești cu noi, ești bun. Nu ești cu noi, nu e nimic de capul tău. De damblaua asta nu se scapă cu una, cu două.”

Radu Călin Cristea a publicat un şir de trei episoade despre patosul depus de Vladimir Tismăneanu în munca sa de construcţie a marxismului multilateral dezvoltat, sub titlul Homo Sovieticus, în “Observatorul cultural”.

Un „Homo Sovieticus“: Vladimir Tismăneanu (I)

Un „Homo Sovieticus“: Vladimir Tismăneanu (II)

Un „Homo Sovieticus“: Vladimir Tismăneanu (III)

În urmă cu trei ani, în faţă Librăriei Sadoveanu, când lansa o carte volumetrică a lui Stanomir, m-a întrebat ce fac. I-am răspuns: “BINE!” “Aştept să vă prăbuşiţi!” I-am precizat că există liberalism şi în afara grupului său. Mi-a replicat nervos: “Vom sta 20 de ani la PUTERE!” Acum nu mai recunoaşte ce a zis. Noroc că am martori.

Şi că democraţia nu mai lasă VEŞNICIA pe pământ.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.