Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Importanţa sloganului: Cetăţenii nu vor totul şi nu aleg prim miniştri la alegerile locale

“Sloganul este acea exprimare sonoră, scurtă, originală, credibilă şi durabilă, fiind propoziţia sau fraza care spune esenţa mesajului de comunicat. Această noţiune provine dintr-un strigăt de luptă al unui trib scoţian: slaugh-ghaien”, aşa începe capitolul dedicat acestui element de promovare în noua ediţie a MANUALUI DE CAMPANIE ELECTORALĂ – elemente de New Media, apărut recent. 

Nu aş fi scris acest post dacă nu aş fi auzit punctul de vedere al lui Alin Teodorescu: “Emil Boc va pierde acum la Cluj mai rău decât Gheorghe Funar în trecut”. E prima oară când mă îndoiesc că sociologul are dreptate. Sigur că în toate măsurătorile, imaginea publică a candidaţilor cunoscuţi ca făcând parte din elita PDL e dezastruoasă. De aceea mulţi candidaţi ai formaţiunii sau ascuns în Alianţe verzi, după plop. Revenind la Cluj, principala condiţie necesară pentru a fi adevărat silogismul: “Boc e PDL, PDL e la podea, deci Boc va pierde” e ca piticul fost prim ministru să aibă un contracandidat.În plus, Emil Boc are ce pune pe taraba electorală a Clujului.

Marius Nicoară, eternul învins, nu are o strategie de învingător. În plus, sloganul său: “Cluj merită totul,” sună cam a strigăt de luptă contra Stalingradului, îmi zicea azi un prieten clujean. Păi, nu seamănă cu Totul pentru Cluj cu totul pentru ţară? Nu! Eşti rău, prieten, drag. “Totul pentru Cluj” vine de la sloganul legionar “Totul pentru ţară.” Şi liberalii nu sunt codrenişti.

Sigur că efectul este aproape de zero. Niciun cetăţean de oraş nu vrea totul, cum nici eu nu vreau gazul pe gratis, ci doar o factură civilizată. Nimeni nu doreşte bazaconii de tip Disnayland, cum promite Nicoară. Şoselele suspendante ale lui Oprescu au intrat în folclor, dar pe el alte raţiuni l-au făcut câştigător.

Clujul merită totul” nu e chiar atât de ridicol ca “Plici, de aici!” al lui Prigoană sau “Rareş Mănescu – Prim-ministrul sectorului 6.”

Taguri: , , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. May 14, 2012

    andu

    parerea mea este ca sloganul lui rares manescu este cel putin penibil, lipsit de esenta. mult mai inspirate sunt sloganele lui chiliman si poteras, scurte, la obiect, care inspira oamenilor increderea necesara pentru a le acorda votul lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.