Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Iepurele cu mustăţi julien şi anason

În uleiul încins punem bucăţile de iepure (ţinute în prealabil în baiţ 12 ore), le lăsăm să se prăjească şi pe o parte şi pe cealaltă. Nu citim “Mistreţul cu colţi de argint”! Lăsăm pe mai încolo. În oală adăugăm o ceapă tăiată julien şi 4-5 căţei de usturoi, precum şi 4-5 rosii decojite şi tăiate cubuleţe. Peste amestec presărăm o lingură de boia dulce, iute dacă îl vrem mai picant. legumeO cană bună de vin alb o golim peste iepurele cu mustăţi julien, apoi una de apă, cât să acopere carnea fragedă.

Lăsăm la fiert, în timp ce putem citi opera lui Ştefan Augustin Doinaş sau să le povestim copiilor despre iepurele sacrificat. Aşa ne aducem aminte şi de versurile: “Şi-am tresărit tăcut şi alb când tata / Mi-a şuierat cu bucurie: – Avem carne!” a lui Labiş.

mazare
Desigur, mai dăm o privire în ce se întâmplă la focul domol. Punem sare după gust,  piper şi anason, steluţa aceea parfumată din lancrămul Gangelui.

In timpul care încape între Doinaş şi Labiş, tocăm 3-4 morcvi sănătoşi, din grădină, o rădăcină de pătrunjel, o ţelină mică, le tăiem cubuleţe. Era să uit de mazăre.

Iepurele cu mustăţi julien şi steluţe de anason se serveşte cu cartofi fierţi şi castreţeţi covăsiţi, pentru că tot e sezonul lor.

 

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare