Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Franța relansează mineritul. O companie australiană prospectează rezervele de aur

Societatea ”Variscan Mines” din Orleans a început  azi, în localitățile Sarthe și Mayenne din ținuturile Loarei, activitățile de explorare a zăcămintelor de aur și cupru, informează prestigioasa publicație Le Figaro.  Cele două arii de prospecție minieră se află aproape de celebra fabrică a TGV-urilor, nu departe de orașul Nantes și de șantierele navale Atlantica, unele dintre cele mai mari din Europa. De menționat că celebrele castele se află în partea de est a Franței.

Franţa, a doua mare economie a Europei, reia activitatea minieră, la zece ani după închiderea ultimelor mine. Poziţia adoptată de guvernul francez se înscrie într-un trend european, tot mai multe ţări concentrându-se pe resuscitarea unei ramuri economice pe care specialiștii o văd vitală pentru dezvoltare şi combaterea şomajului.

Potrivit presei economice din Hexagon, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o companie va demara lucrări de explorare minieră în Franţa. Compania Variscan, filială a firmei australiene PlatSearch, a obţinut în vară un permis de explorare pe o suprafaţă de circa 200 de kilometri pătraţi în zona Creuse din nord-vestul Franţei. Compania va exploata zăcăminte de cupru, aur, zinc şi plumb.

Autorizaţia de explorare a fost emisă de nou înfiinţatul minister al Relansării Economice, care consideră că mineritul trebuie să fie o parte importantă a viitorului economic al Franţei. Arnaud Montenbourg, ministrul de resort, a reiterat în faţa unei comisii parlamentare, voinţa Executivului de la Paris “de a da Franţei din nou şansa de a exploata propriile sale mine”.

Compania Variscan, filială a consorțiului australian PlatSearch, a câștigat licența de explorare a statului francez pentru următorii treizeci de ani. Alte proiecte sunt în curs de evaluare.

Cam seamănă cu Ministerul lui Șova, nu? Oare se mută protestul de la București?

 

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.