Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Fân fest, the last fâs

De abia aștept Carnavalul ecologist Fân Fest de la Roșia Montană din 14-18 august 2013. Niciodată n-am văzut atâtea măști răsfirate prin iarbă, ca-n ultima ediție. Se anunță tunete și furtuni. Cum își va mai pudra Stephanie Meyer năsucul de sub Ray-banii verzi? Cum se vor înămoli vilegiaruștii salvării păpădiilor și arlechinii turismului printre pietre și balegă?

Guvernul a decis: Începerea Proiectului Roșia Montană Gold Corporation. Sper, ca anul viitor, în locul rucsacilor și bocancilor cârpiți ai ultrașilor ecologiști să văd mersul cauciucat al bolizilor Caterpillar și pașii firești ai oamenilor la lucru.  Nu va mai fi nevoie de Fân Fest. Activiștii își vor pierde obiectul muncii. Poate îi vom vedea în depresie psihologică sau în vreo depresiune a altor exploatări aurifiere, pentru că Roșia Montană fii va absolvită de sancvina opoziție.

European Goldfield, Rom Aur, Samax România şi Romaltyn Exploration, alte deținătoare de licențe de exploatare a aurului, n-ar fi drept, să nu fie și ele miruite de hristionica popime a oengismului sereleu. Apostolul Toma  poate predica și pe la Băița Ștei, Certej sau  Ilba handalurile moroșene, no tulai!

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.