Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Dr. Alexandru Todericiu: “Mihaela cântă-n cer”

Mihaela a plecat un pic sa cante-n cer! Pierderea vietii, moartea unui om tanar la 33 de ani, a unei mame a unui copil minor, sunt tragice. Un destin artistic de exceptie frant este insa de neacceptat. Destinul Mihaelei Ursuleasa, nascuta la Brasov si decedata la Viena in ziua de 2 august va fi altul. Muzica ei este dincolo de noi si de vointa noastra. Muzica Mihaelei va dainui! Pe 11. iulie 2012 Mihaela Ursuleasa a interpretat intr-o locatie privata piese de Chopin, Beethoven si Paul Constantinescu. Piesa romaneasca numita “Toccata” era una din piesele ei preferate. Se poate asculta pe youtube, dati o simpla cautare:
http://www.youtube.com/watch?v=uuvSCM18jUE.
Mihaela Ursuleasa si-ar fi dorit sa-si citeasca si poeziile pe 11. iulie. A renuntat. Mi-a explicat ca erau prea triste pentru o receptie. Pianista de geniu nu se pregatea insa sa moara! Sunetele emise in acea seara de pianul Mihaelei Ursuleasa, in fata unui mic grup de admiratori vienezi, printre care s-a aflat si Ambasadoarea Romaniei, au fost perfecte! Mihaela nu a fost niciodata invitata sa cante la ICR-ul vienez, pentru diaspora romaneasca din Austria. Desi si-ar fi dorit, cum mi-a marturisit in acea seara. Interpretarea Mihaelei a fost minunata. Dincolo de maiestria tehnica, Mihaela a explicat piesele muzicale pentru cei prezenti. Cu mult sarm si cu un suras seducator, Mihaela a cantat in picioarele goale la Viena. Moartea ei neasteptata, in miez de vara, m-a intristat profund. O mare nedreptate. Cine raspunde pentru viata noastra? Destinul? Fatalitatea? Mihaela, te rugam, nu te opri! Canta-ne din cer!

Dr. Alexandru Todericiu

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.