Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De ce sunt pentru desființarea ICR?

Proiectul de promovare a culturii românești peste hotare a eșuat. Niciun premiu de răsunet, nicio traducere de succes, niciun concert de renume, de la înființarea ICR. Creatorii români au reușit doar individual. Niciodată colectiv,. Așa că – eu, asemenea altor liberali – consider că menținerea unui Institut cu un buget de peste 10 mil. de euro pe an este anacronic, benign și sectar.

Păcat că nu pot participa la contramanifestația de azi:””Sunt trist sinecurist” din fața clădirii din care pleacă pleașca politică.

Cu 10 milioane de euro/an s-ar putea face multe:

> fiecare copil cu vocații artistice, dar fără polisbilități materiale, s-ar putea bucura de un instrument;

> s-ar putea creea laboratoare artistice în fiecare școală;

> s-ar putea dota o bibliotecă în fiecare sat;

și lista poate continua.

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (4)

 1. Jun 18, 2012

  markus

  ma tu ori esti cretin ori te prefaci , premiile la cannes le-a luat bunica-tau ?

 2. Jun 18, 2012

  Mihai Ionescu

  Pai ces a traduca? Cartarescu? Patapievici? Cine sa ia premii internationale? Tot astia? Sunt penibili si suntem penibili. Isi imagineaza ca pot lua premii cu “intelectuali” care dau doar bine intre manelisti si au fost promovati pe criterii politice si clientelare? Sa fim seriosi Domnilor. Sunt niste nulitati care dau bine la cativa gura casca. Atat si nimic mai mult.

 3. Jun 18, 2012

  Doru

  Subscriu entuziast la această blogografie!
  Şi mi-e oarecum ciudă că nu-mi amintesc numele occidentalului care remarca, sarcastic, că Pleşu are mai multe premii decât lucrări …

 4. Jun 19, 2012

  Uşor cu oceanografii şi Pardemocratlberal pe scări | Vultureşti

  […] semnalând anacronicul, benignul și sectarul, susţine un punct de vedere de mult bun simţ De ce sunt pentru desfiinţarea ICR? … Poate, fără supărare, aş mai adăuga că transformarea, interesată şi interesantă, a […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.