Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De ce se sinucid delfinii?

Incredibil eveniment pe plaja din Arraial do Cab, Brazilia. Treizeci de delfini au hotărât să se “sinucidă” în grup. Oameni cu suflet, brazilienii i-au readus înspre adâncuri. Un gest fără precedent. 

Astfel de eşuări ale delfinilor au mai avut loc recent şi în Hakota, Japonia, unde pe o plajă din preajmă peste 150 de cetacee au murit recent, printr-un eveniment similar. 

Cercetătorii niponi prezenţi la faţa locului au efectuat autopsiile pentru a încerca să determine cauza acestui fenomen. Ei au luat în calcul posibilitatea unei infecţii parazitare, care ar fi putut perturba capacitatea de orientare a delfinilor. O altă pistă ar fi posibilitatea ca ultrasunetele pe care le emit delfinii să fi fost absorbite de dunele de nisip.

Totuşi, pe internet au apărut speculaţii conform cărora astfel de evenimente ar avea loc înaintea unui mare cutremur. În 2011, 50 de mamifere din specia beluga au eşuat pe o plajă din Japonia, cu doar şase zile înaintea cutremurului devastator, cu magnitudinea 9, care a dus la moartea a 18.000 de oameni.

De asemenea, 107 delfini au eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă, cu două zile înainte de cutremurul devastator din 2011, iar alte 170 de balene au eşuat pe plajele din Australia şi Noua Zeelandă, înaintea seismului din 2004.

”E posibil (n.r. să aibă legătură), dar nu avem nicio dovadă care să confirme această teorie”, a explicat un expert japonez, citat de AFP.

Să presimtă delfinii ce nu putem noi presimţi?

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.