Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De ce i-a făcut Ponta o vizită pe ascuns lui George Soros? Poate aşa se explică de ce guvernul blochează proiectul Roşia Montană

Victor Ponta e disperat că nu are nicio susţinere din partea Administraţiei americane. Deh, dacă nu a ştiut să spună la timpul potrivit, ca Bunicuţa, “cine suntem şi ce vrem!” Publicaţia securiştilor patri(h)oţi “Tricolorul” susţine că premierul român i-a făcut o vizită fulger lui George Soros, la reşedinţa sa din Londra, fără gărzi de corp. De ce nu s-a comunicat oficial acest eveniment? Este oare real? Până la o negaţie oficială, e loc de interpretări. Are nevoie liderul USL de susţinerea lui George Soros la Departamentul de Stat? Sigur. Pentru a nu mai fi un orfelin al politicii, Ponta riscă orice. E de notorietate că Administraţia americană l-a sprijinit peste orice măsură diplomatică pe adversarul USL, Traian Băsescu, în războiul suspendării. Eşecul echipei Ponta&Antonescu în acţiunea referendumului îl duc pe premierul român la acţiuni care îl pot costa şi mai mult… sigur pe spinarea noastră. Este de notorietate faptul că miliardarul american susţine financiar opoziţia proiectului Roşia Montană. I-a  oferit Ponta garanţii de sabotare a investiţiei de miliarde de dolari, în schimbul unui cec în alb al Administraţiei americane? Nu ştim, dar putem bănui. Prin tot ce face premierul român în relaţia cu RMGC demonstrează că nu-l interesează creeare locurilor de muncă, o parte din milionul promis la investire. Sacrifică o populaţie cu peste 80% rată de şomaj, cum este cea din Roşia Montană, pentru un pic de linişte şi netulburare din partea Unchiului Sam?

Este recunoscută apropierea miliardarului american de extremismul maghiar care şi-a făcut o tribună de luptă pentru anexarea Ardealului. Sigur că mulţi dintre aceştia consideră că toate bogăţiile solului şi subsolului de peste Tisa aparţin Ungariei şi nu trebuie folosite de statul român.

Dacă Victor Ponta a fost la George Soros, fără să anunţe, e semn de nouă gafă. Comparabilă cu primirea lui Phillip Gordon, consilierul lui Hillary  Clinton, cu cele mai mari onoruri. Se ştie din politica mare a lumii că există o practică a ierarhiilor diplomatice. Un prim ministru se întâlneşte doar cu un prim ministru, iar consilieri se văd între ei.

L-am întrebat prin 1991 pe Corneliu Coposu de ce nu face o vizită în SUA. Mi-a spus cu discreţia care-l caracteriza şi cu fermitatea-i recunoscută: “nu am încă invitaţii la nivelul rangului meu.” Ulterior a fost primit cu toate onorurile unui adevărat om de stat. Dar Ponta e din altă poveste.

Ca susţinător al USL, aştept dezminţirea vizitei la reşedinţa lui Soros. Nu poate fi Ponta atât de fraier, precum îl zugrăvesc publicaţiile ultranaţionaliste.

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

 1. Feb 23, 2014

  Georgeta

  Aveau Romanii o vorbã: ‘Divizeazã $i stãpâne$te’.
  Ce este o limbã vorbitã? Nimic altceva decât mijloc de comunicare!
  Ce spune compozitia geneticã despre individ sau popor, este cã apartine unui grup sau popoare de o anumitã origine!
  Cum vã explicati faptul cã Românii, Ungurii $i Bulgarii din punct de vedere genetic, sunt aproape identici, cu unele mici variatii?
  Variatii genetice se gãsesc chiar $i în cadrul aceluia$i popor care vorbe$te o singurã limbã, deci neimportante.
  Bagajul genetic comun pe care îl au aceste trei popoare, aratã clar cã ele cândva, au avut o identitate comuna, si-au alcãtuit un popor!!!
  Popor mare $i de temut, de care Romanilor $i vestului le-a fost fricã!
  Singura cale prin care puteau sã-l slãbeascã $i sã-l controleze, era sã-l divizeze!
  $i-atunci, au încurajat tãtarii $i i-au chiar $i ajutat sã cotropeascã Bulgaria de azi!
  Ace$tia $i-au impus limba lor asupra poporului nostru comun din partea aceea!
  În Ungaria de azi, tot ‘Romanii’ au fost aceia care i-au invitat pe Atilla $i pe altii deasemeni, sã vinã $i sã cotropeascã partea cealaltã a teritoriului nostru comun.
  Ace$tia ca $i tãtarii (cu suportul Romei), $i-au impus limba peste poporul cotropit $i dominat de ei divizând astfel, o alta parte a tãrii!
  A$a am ajuns noi sã fim divizati în Români, Unguri $i Bulgari noi care din punct genetic suntem frati $i care odatã… am fost un singur popor!
  M-a surprins unul din programele postului de televiziune din Cluj, unde i s-a luat interviu unui om de stiintã al VATICANULUI!
  Acesta spunea printre altele, cã din documentele istorice din marea arhivã a Vaticanului, reiese cã nu noi Românii am împrumutat limba latinã de la Romani, aratând cã de fapt Romanii au fost cei care au luat limba latinã de la noi!…
  Atunci mi-am spus în gând… câte alte secrete ale istoriei noastre detineti voi, dar pe care nu vreti sã le scoateti la luminã, pentru-cã vreti încontinuare sã ne Divizati, Stãpâniti $ Controlati!!!
  Istoriile actuale avute de cele trei popoare surori, nu sunt cu sigurantã compatibile cu cea ‘Originalã’ cunoscutã numai de Vatican $i de Vestul Sãlbatic!
  Români, Unguri, Bulgari, treziti-vã!
  Ar fi bine ca cele trei guverne din aceste trei tãri sã evolueze în gândire, si sa accepte ca bagajul nostru genetic comun (adicã sângele), este mult mai important decât o limba vorbita, care nu este altceva decât mijloc de comunicare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.