Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De ce nu mă bucur de promovarea lui “Poli”?

ACS Poli Timişoara a promovat în prima Ligă. Niciun resort emoţional nu m-a făcut să sar. Sau măcar să tresar. N-aş fi scris despre împlinirea proiectului politic al lui Robu: aducerea lui Poli în A, dacă nu aş fi urmărit tristeţea de pe Dan Păltinişanu: numită, ofensator, fiestă de promovare.

În urmă cu vreo 40 de ani, deabia am prins un colţ de bordură să pot să văd şi eu meciul cu Oradea. Acum parcă era partida de poker pe care o joacă ţiganii pe năsălie. Mai mulţi oficiali, decât civili şi – culmea paradoxului – prea multă şampanie şi prea puţine gâtlejuri. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat pe vreun stadion. Premieră mondială. Să poţi aduce băutură pe stadion sau la vestiare şi să nu ai cu cine să te cinsteşti.

Acum pe bune, nu mă bucur. Chiar mă înspăimânt.

> să nu revină umflatul în locul golului lăsat de Becali şi să umple tembeliziunile de fecale, pentru că niciodată nu ni s-a confirmat ruperea legăturilor sale cu clubul timişorean. Florenţiu Staicu, preşedintele ACS Poli, are vechi legături cu Marian Iancu;

> Mi-e teamă că vine Benfica Lisabona să ceară banii furaţi;

> miroase prea tare a promiscuitate, mai ales că primarul a şi anunţat că nu va aduce jucători din alte părţi;

> Mi-e frică de ridicolul unor bătălii fără spectatori, ca nunţile fără lăutari;

> Mi-e teamă că vor fi la coada clasamentului;

Nu de altceva dar reîntoarcerea palmaresului e suspectă. Plus că nu pot accepta ofensatoarea stare de a fi hoţ cu acte în regulă şi să te pretinzi fată mare, dar cu zestre. E o prea mare obscuritate, clisoasă mârlănie şi de aceea nu mă aliez proiectului. Rămân alături de zeiţele de la Bucovăţ. Parcă-i mai fain cu ele, decât să asculţi ronţăitul seminţelor din tribune şi trosnitul tibiilor de peroneu. Nu merg la meci ca la biserică.

Şi UMT a fost în Divizia A. Şi m-a lăsat rece. ACS Recaş nu e Poli. Simt că aşa-i. Doar o ţâfnă de-a primarului. O echipă de partid. “Poli şi Rapid / n-au fost membre de partid!”

Poli e acolo unde sunt drukerii, unde fierbe violetul în sânge şi spuma mării e invidioasă că nu poate năvăli ca Drojderia.

Oricum Liga lui Mitică e un fâs. Şi aşa iar îmi aduc aminte că trebuie să renunţ la RCS&RDS. Meciurile de la Bucovăţ şi Racoviţa nu se dau la teveu.

>

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.