Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De ce luptă extremiştii maghiari ca aurul Roşiei Montane să rămână în munţi?

Papp Elöd, vicele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, partidul pelerină al lui László Tőkés, într-un  interviu din “Adevărul,” a scos porumbelul: există două Ardealuri: a ungurilor şi a românilor.

“Pentru noi dosarul Roşia Montană nu este numai o simptomatologie a corupţiei la cel mai înalt nivel, proiectul exploatării nu este numai un risc ecologic – Roşia Montană este şi o valoare transilvană comună care trebuie păstrată,” a spus Papp Elöd.

Am avut dreptate când am afirmat că extremiştii maghiari nu renunţă la ideea revenirii Ardealului la patria mamă, Ungaria. De aceea, aurul trebuie să rămână în munţi, până la ziua învierii lui Attila. Dar Attila nu a fost creştin.

Şi pentru că până la refacerea imperiului lui Ştefan mai e mult, îmi aduc aminte de celebra dispută dintre un român şi un ungur: cine a fost primul în Ardeal? “Păi o venit Attila, o dezbrăcat la el, zice ungurul, o intrat la apă, când ieşit nici ţoale, nici cal.” Păi vezi, zice românul, cine a fost primul?

Ungurii zic invers bancul.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (10)

 1. Mar 17, 2012

  Marion

  Va rog nu va mai jucati cu cuvintele si nu mai folositi sintagma “ungaria, patria mama” nici cu , nici fara ghilimele.
  Pentru cineva care nu cunoaste deloc situatia este un fel de recunoastere tacita a apartenentei teritoriului.

  Multumesc!

 2. Mar 17, 2012

  Tudor

  Daca aurul era al ungaeriei cu siguranta nu mai luptau ei impotriva explaotarii. Daca tot vorbeste de coruptie, nu isi fa seama ca daca ar fi fost vorba de mita sau alte acte de coruptie,exploatarea era oprnita de multa vreme?

 3. Mar 17, 2012

  Anda

  E clar ca Ungaria inca mai viseaza la aurul din Apuseni, desi au luat destul cand era Imperiul Austro-Ungar. Se lauda cu el acum, in tavanul Parlamentului din Budapesta. Si e si mai clar ca nu le convine ca vecinul pe care nu-l agreaza sa ajunga cel mai mare producator de aur din Europa.Dar pentru Romania ar fi o lovitura de imagine extrem de benefica.

 4. Mar 17, 2012

  Polkis Horia

  Ne asteptam la altceva de la unguri? eu, personal, nu.declaratia asta chiar ma face sa-mi doresc si mai mult proiectul de la Rosia Montana.

 5. Mar 17, 2012

  Alin

  Pai cum sa nu lupte ungurii pentru mina noastra de aur , cand este asa aproape de ei cand se mai gandesc cum sa puna mana pe ea.Daca proiectul era la ei in tara nici nu se gandeau , bineinteles ca incepeau munca , dar fiind in Romania se incerca sa o opreasca , poate poate reusesc sa puna mana pe aur.

 6. Mar 17, 2012

  radu

  asta era deja un lucru clar, ei de asta nu vor sa sustian exploatarea, doar au mai luat aur de la noi pe vremea cand au ocupat zona, ei spera sa puna pana pe zacamantul complet. cand nu stiau cat de mare este nu se opuneaudeschiderii pentru ca nu era atat de “interesanta” miza

 7. Mar 18, 2012

  ana

  Eu nu vad unde vede el coruptia, sa fim seriosi daca era vorba de coruptie(adica spaga ca altceva nu aveau ce sa faca) proiectul asta nu mai statea blocat de cam 15 ani, era pornit de multa vreme. In aceeasi ordine de ideei nu se mai faceau nici atatea teste si studii

 8. Mar 19, 2012

  marius

  nu ca le-ar pasa lor de oamenii de caolo, ei vor sa exploateze ei aurul, dar fara sa si investeasca ceva sau sa primeasca investitii si sa ofere ceva in schimb…

 9. Mar 20, 2012

  razvan

  Doar il vor pentru ei, normal, ca doar nu le pasa de generatiile viitoare de rosieni sau de cum traiesc acestia …

 10. Nov 11, 2013

  Andrei

  Se vede de la o posta ca ungurii au interese ascunse in ceea ce priveste Rosia Montana…dar nu o sa fie niciodat a lor …Unul dintre magnatii ungariei Soros find in spatele multor proteste impotriva proiectului de la Rosia Montana

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.