Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

De ce cred că atacul preşedintelui la Rege face parte dintr-o strategie mai amplă

Faptul că Traian Băsescu insistă să-l atace pe Regele Mihai şi la venerabila vârstă de 90 de ani, că îi ironizează familia, într-un moment când altele ar fi problemele ţării, că principalii săi consilieri amplifică tema, nu o reduc, mă determină să cred că nimic nu e întâmplător.

E clar că pe Traian Băsescu îl interesează voturile pentru noua alianţă electorală: Mişcarea Populară. Iar pentru asta adoptă diverse  tactici de diversiune. Sacrifică regele, dar rămâne cu pionii. Aşa-i în tenisul prezidenţial.

1. Tot Wikileaks-ul despre România încape într-un stick. Din tot ce s-a livrat la pachet acum câteva luni lipseşte episodul discuţiei preşedintelui cu senatorul american Richard Lugar, în care, liderul de la Bucureşti îşi exprima îngrijorarea că scenariul georgian s-ar putea repeta şi cu România, iar Rusia ar putea ataca ţara noastră, nu s-a publicat atunci. Documentul, livrat de servicii, că nu de mama din ceruri, a ajuns la Gândul. Dacă apărea pe Hotnews sau în Evz bătea prea tare la ochi. Tema zilei era acceptarea sau neacceptarea discurusului Regelui în Parlament.

2. Traian Băsescu perseverează tot la emisiunea lui Ion Cristoiu cu atacul asupra Regelui. Ultima dată şi-a exprimat îngrijorarea că din familiile regale ar putea apărea persoane cu dizabilităţi.

3. Consilierii care-l flanchează pe preşedinte întreţin subiectul, îl aţâţă. Sigur că le convine.

Ce se ascunde în spatele atacului prezidenţial?

O strategie simplă de construcţie pe varianta românească a unei mişcări de tip FIDESZ, care e la putere în Ungaria şi conduce cu o majoritate absolută Parlamentul de la Budapesta. Adică, mai pe şleau, naţionalismul, în stare latentă, va fi provocat.

Nu întâmplător transpar public date din sondajul efectuat de strategii lui Băsescu: care indică un procent de 80 % republicani şi un profil necharismatic principelui Radu.

Pe Traian Băsescu nu-l mai interesează intelectualitatea. Asta o simţim demult. Şi nici într-un caz grupul vocal al opoziţiei contestatare. El ţinteşte la România profundă, acolo unde oamenii se tem de vrăji, de moroi şi de tunete. Grosul electorilor captivi, care pot fi cumpăraţi pe litra de mălai, sunt acolo. Şi de aia scoate Băsescu sperietoarea cu Regele. În ciuda iluziilor noastre,  poporul român nu a ieşit din criza de intoxicare, chiar dacă noi, intransigenţii, ne amăgim. În plus, izolează USL în cercul  -să recunoaştem – cam restrâns al promonarhicilor.

România captivă e prizonieră prejudecăţilor. Încă mai crede că Seniorul Coposu punea botniţă ţăranilor.   Şi că Rusia atacă pe oricine. Ce ştie Bădia că vreo eventuală agresiune militară asupra ţării noastre – tâmpenie fără margini – ar însemna, conform art 1 al NATO, o agresiune asupra tuturor statelor membre?

La uşa omului naiv va bate noua strategie a Albei ca zăpada.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. Sep 25, 2011

    Victor

    Autorul şi tăricenii îşi bat joc de Poporul RomAân. Preşedintele Băsesccu cu Echipa lui ne apără de stafiile veacului sângeros …

  2. Sep 26, 2011

    Camelian Propinatiu

    Sunt atitudini la vârf fata de istoria recenta. Lipsa de reactie a seismectualilor, a intelectualilor capabili sa genereze cutremure de constiinta, duce la decredibilizarea condamnarii bolsevismului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.