Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Da. Urzici cu TVA

Sunt de acord cu Gelu Diaconu. Toleranţă zero pentru evaziune. Sunt sătul de măicuţe care se dau din Maramu’ şi nu ştiu de ce localnicii îi zic Gutâiului deal şi nu munte. Toate sunt din Săpânţa, dar nu cunosc numele meşterului de cruci. Un avocado costă prin pieţele româneşti de patru ori mai mult decât în Paris. 

Urzici

Venind odată de la Bran spre Braşov, cu o serie de jurnalişti în maşină, am oprit să luăm nişte păstrăv în crengi de brad şi acasă am descoperit că era mucegăit. Pe Valea Prahovei caşcavalul e mai scump decât Camembert-ul în Galeriile Lafayette. Tot acolo, nu lângă casa lui Brâncuşi, ci sus în munte, se vând siropuri zise naturale. Mi-a trecut pe chelie într-o zi să întreb de unde Kiwi prin Bucegi. Am cumpărat o mostră şi am trimis-o la laborator.  Zero Kiwi. A ieşit un mic balamuc pe Realitatea şi vânzătorii au rămas tot acolo, răsfiraţi prin parcări, fără case de marcat, în puii lor.

ridichiDe ce un tânăr care crează un soft, în puterea minţii şi în toiul sutelor de nopţi nedormite, sută la sută minte, poate vinde inteligenţa sa cu 24% pentru stat, iar băbuţa travestită din “Agronomie”, cea care pune rahat în cremşnit şi zice că-i de dulce să nu scoată din poală casa de marcat? M-am păcălit de prea multe ori cu marfă contrafăcută. Voi nu v-aţi plictisit de morcovii olandezi daţi prin pământ, de ţi se prezintă româneşti 100%? Dar despre unghiile precupeţelor care stau zi lumină în piaţă şi zic că sunt ţărance, ce spui, măi, consumatorule de ridichi?anaf

Tu eşti de acord să plăteşti impozit pe sănătate de şapte ori, fie că ai o proprietate sau au trei joburi sau scrii trei cărţi, iar ţăranca travestită să beneficieze de servicii medicale fără să fii plătit vreodată vreun mizilic la CNAS?

Eu prefer să cumpăr din Mega Image. E acelaşi preţ sau chiar mai mic. Şi ştiu că produsul e fiscalizat. Belgienii de la Delhaize plătesc milioane de lei TVA la stat. De ce nu şi Măriuca, zisă de la ţară, venită cu Merzanu’? Ştiu o să mă înjuri. Fă-o, dar cu limbă de sfeclă, dar românească, nu hibridă!

 

 

 

Taguri: , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.